2009.02.10.@ 11.02

Obama a kifutón!

Nemcsak apró emléktárgyakat vagy színes trikókat díszítenek az Amerikai Egyesült Államok új elnökének képmásával – Barack Obama a legmenőbb dizájnereket is megihlette!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az USA első színesbőrű elnökére nemcsak a politika világában figyelt fel mindenki, hanem bizony a divatvilág is kinézte őt magának: a legmenőbb dizájnerek sorra dobják piacra Obama nevével vagy arcképével díszített különleges ruháikat.

Barack Obama ihlette többek közt Donatella Versace legutóbbi férfiruha-kollekcióját. Persze mivel a híres divatcég főnökasszonya politikailag korrekt szeretett volna maradni, finomított egy kicsit a sajtóban megjelent híreken: „nem ő ihlette a kollekciót, hanem az a férfitípus, akit képvisel” – mondta Donatella.

Sonia Rykiel már nem volt ilyen visszafogott: a párizsi divathéten 2009-es tavaszi kollekciójának egyes darabjain nemcsak az Obama név, hanem a legendássá vált jelmondat, az „I have a dream” (Van egy álmom) is megjelent.

Jean-Charles de Castelbajac egy ennél talányosabb megoldással állt elő: a színesbőrű politikus arcképét egy ruhára nyomtatta, melyhez két kesztyű társult – a jobbon a „Yes”, a balon pedig a „No” felirat volt olvasható. Előbbit sárga alapon fekete betűkkel írták, utóbbit fekete alapon sárgával. Talán a tervező így biztatta Amerika polgárait, hogy szavazzanak, méghozzá „igen”-nel. A többi pedig már történelem…

Szöveg: Balogh Mia

Fotó: Jean-Charles de Castelbajac, Guillermo Mariotto

Kapcsolódó cikkek:

Visszatérnek az óriáskarkötők!

A tavasz slágere: az aszimmetrikus szabásvonal

Téli trend: talpig bőrben!

Címkék: kifutón obama

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty