2009.02.13.@ 11.02

Botoxszal a migrén és az izzadás ellen

A botox szó hallatán mindenkinek azonnal a ránctalanító kezelés jut eszébe. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a szer emellett még sok mindenre jó. Használják például krónikus migrén, kancsalság, izomgörcsök és izzadás ellen is.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az izzadás megszüntetése

Az egyre népszerűbb ránctalanító, a botox tulajdonképpen nem más, mint a Clostridium botulinum baktérium által előállított idegméreg tisztított és hőkezelt hatóanyaga. A ránctalanítás mellett talán leggyakrabban a kóros izzadás csökkentésére használják. Ezen eljárások során a verejtékmirigyeket stimuláló idegeket bénítják, illetve a verejtékmirigyek kiengedő izomzatának működését korlátozzák. Ezt a bizonyítottan egészségkárosító hatásoktól mentes eljárást általában elég egy évben egyszer elvégeztetni, és máris látványosan csökkenti az izzadás mértékét. A botox hatóanyaga jótékony hatással bír az akaratlan pislogási kényszerre és a kancsalságra is, illetve más izomgörcsökkel járó betegségekre hatékonyan bevethető.

Hatékony gyógyír kínzó fejfájásra

A botoxkezelés ugyan nem minden migrénes fejfájást szüntet meg, de néhány típusa és egyes érgörcsökkel társuló migrének teljesen megszűnhetnek. Először fel kell mérni, hogy az arc mely területe tehető felelőssé a fejfájás fennmaradásáért, majd az adott területre be kell fecskendezni a hatóanyagot. Mivel a kezelt izom elernyedése az idegvégződésekre gyakorolt nyomást csökkenti, ezért várhatóan a migrénes fejfájás enyhül, vagy megszűnik. Ám a botox hatása csak átmeneti, ezért a kezelést meghatározott időközönként ismételni kell.

Dr. Falus György
plasztikai sebész
www.drfalus.hu

Plasztikai sebészeti kérdésekben fordulj bizalommal szakértőnkhöz, Dr. Falus Györgyhöz!

Kapcsolódó cikkek:

Plasztikáztatnál? Itt vannak a legújabb trendek!

Meleg helyzet: a legjobb izzadásgátlók

Nagy, elálló fülek? A plasztikai sebész javaslata

Címkék: botoxszal ellen izzadás migrén

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty