2009.02.20.@ 11.02

A leggyakoribb tévhitek a mellnagyobbításról

Az esztétikai sebészetben a mellnagyobbítás számít a leggyakoribb beavatkozásnak, azonban a műtétbe sokan belevágnak gyakran anélkül is, hogy mindennel tisztában lennének. Dr. Falus György plasztikai sebész szakértőnkkel most eloszlatjuk a tévhiteket!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mire vágyunk?

A magyar nők az amerikai trendet követik, minél nagyobb mellett szeretnének. A dél-amerikai országokban a csajok például nagyobb feneket és „tini ciciket” szeretnének, a skandináv és a német lányok pedig ezzel szemben azt mondják, hogy fogadd el a tested, öregedj meg, ahogyan a természet megalkotott, és ha jobban akarsz kinézni a korodnál, akkor sportolj.

Mivel a magyar nők körében a mellműtét a leggyakoribb beavatkozások egyike, érthető, hogy számos, ezzel kapcsolatos tévhit került a köztudatba.

A csere fontossága

Azt például kevesen tudják, hogy a mellimplantátumok nem az örökkévalóságnak készülnek. Testünk is folyamatosan változik, sejtjeink hétévente kicserélődnek, a megváltozott körülményekhez pedig alkalmazkodni kell. Mivel az implantátumok nem élő anyagok, hanem mesterségesen előállított termékek, időnként cserére szorulnak. Ha tehát valaki rászánja magát, hogy melleit plasztikáztatja, számolnia kell azzal, hogy nem csak egy műtétre lesz szükség, hanem többre is. Bizonyos időközönként kés alá kell feküdnie, még akkor is, ha nem szeretne semmin változtatni, és teljesen meg van elégedve az eredménnyel.
A korábban beültetett implantátumokat legkésőbb tíz év után feltétlenül cserélni kell. A legújabb, úgynevezett kohezív géles implantátumok ugyan már lényegesen tartósabbak, de élettartalmukról még nem lehet biztosat állítani. Az implantátumok épségét a műszeres vizsgálatok kimutatják, a csere időszerűségét így meg lehet állapítani.

Tévhitek a szilikonról

Számos hiedelem és tévhit kering a szilikon implantátumokról is. Kimutatott tény, hogy a szilikon, mint kémiai anyag nem lép reakcióba a szervezet sejtjeivel, így nem okoz rákosodást, de még a hajlamot sem fokozza. A beültetett implantátumot kis idő eltelte után bárki teljesen sajátjának érzi: korlátozás nélkül lehet sportolni, mozogni, utazni. Megjelenése, mirigyes jellegű tapintata pedig mindenben a természetes mell formáját adja. A szülést és a szoptatást sem nehezíti meg a későbbiekben, a mell jól ellenőrizhető a műszeres vizsgáló eljárásokkal, és még a mammográfia erős nyomása sem árt az implantátumoknak.

Dr. Falus György
plasztikai sebész
www.drfalus.hu

Plasztikai sebészeti kérdésekben fordulj bizalommal szakértőnkhöz, Dr. Falus Györgyhöz!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Nagy, elálló fülek? A plasztikai sebész javaslata

Alma vagy csepp alakú? Milyen formájú mellet szeretnél?

Jégkocka és szilikon a vonzó mellekért – a plasztikai sebész ajánlja

Címkék: leggyakoribb mellnagyobbításról tévhitek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty