2009.02.27.@ 12.02

Előzd meg a ráncokat már huszonévesen!

Húszon túl, a szerencsésebbek még harminc után sem érzik szervezetükön, hogy öregednének. Sok olyan nő van azonban, akiken már korán megjelennek az első szarkalábak. Éppen ezért a szakértők egy része azt javasolja, hogy 25 éves kor után már erre is oda kell figyelni. A bőröd frissességét pedig ilyenkor még könnyedén megőrizheted.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szép barna bőr… de mi lesz később?

Bár időről-időre előbukkannak olyan szépségek, akik hamvas fehér bőrükkel hódítanak, mégis általánosságban az mondható el, hogy a nők szeretik, ha szép, napbarnított a bőrük. Éppen ezért manapság hatalmas méreteket ölt azok száma, akik télen-nyáron napfürdőznek, szoláriumba járnak. Mint ahogy mindennek, ennek is megvannak a pozitív oldalai, ha azonban túlzásba viszed, akkor máris tettél azért, hogy hamarabb ráncosodjon a bőröd szerte a testeden. Használj inkább önbarnítót, a fokozatos, egyenletes hatás érdekében pedig egy kis önbarnítót tartalmazó testápolóval kenegesd magad!

Figyelj oda az étkezésre!

A különböző, ésszerű diéták nem csak a fogyást segíthetik elő, de a rostokban gazdag ételek, a sok vitamin és ásványi anyag mind segítenek a bőröd rugalmasságának megőrzésében. Fogyassz olyan ételeket, amik sok A- és E-vitamin tartalmaznak, és máris egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz, hogy sokáig megőrizd fiatalos külsődet!

Káros szenvedélyek helyett sportolj!

A kávé, a dohányzás, a kevés folyadék mellett az éjszakázás, a nem elegendő alvás és a stressz is megkönnyíti az idő vasfogának munkáját! Helyette inkább igyekezz minél többet sportolni, ami szintén nem csak az alakodat formálja, de segít megelőzni az öregedés biztos jeleit, például a bőröd elernyedését. Ekkor ugyanis csakúgy, mint egy diéta alkalmával, rengeteg méreganyagtól szabadul meg a szervezet, valamint a bőrsejtek friss oxigénhez juthatnak.

Ránctalanítók használata

Már fiatalon, szintén a megelőzés érdekében használhatsz a szemed körül olyan krémeket, amik A-, C-, és E-vitaminban bővelkednek. Ezenkívül keress olyan, kifejezetten fiataloknak ajánlott ránctalanítót, ami amellett, hogy hidratál, zöldtea- vagy szőlőmag-kivonatot tartalmaz! Arcod egész területére használhatsz olyan hidratálót, ami kollagén alapú.

Cosmo-tipp: Mint általában mindent, az öregedés folyamatát is könnyebb már az elején lassítani, mint később a tüneteket kezelni. Nem kell kétségbe esni az első ráncok megjelenésekor, hiszen ezeket legtöbbször csak te látod! Ettől függetlenül kicsit keresztbe tehetsz már huszonévesen is a genetikának: hiszen ezt a tulajdonságunkat is szüleinktől kapjuk, de nem kell szó nélkül elfogadnunk!

Szöveg: Kis Adri

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hidratálj vízzel – másképp

Vedd fel a harcot a narancsbőrrel!

Botoxszal a migrén és az izzadás ellen

Címkék: előzd huszonévesen! ráncokat

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty