2009.03.04.@ 14.03

Fergeteges divatbemutató a retro jegyében

Több hazai divattervező is részt vett azon a nagyszabású divatbemutatón, amelyen a régmúlt ruháit álmodták újra és alkották meg.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A VAM Design Centerben február 27-én megrendezett retro bemutatóra tizenkét fiatal tervező készült gőzerővel. Nem kisebb dologra vállalkoztak, mint hogy az ’50-től a ’80-as évekig terjedő időszak divatirányzatai ihlette kollekciót hozzanak létre, és egy fergeteges show keretében tárják a közönség elé.

A közreműködő tervezők igazi tehetségeknek számítanak a szakmában: a Le Corset, a Mantra, a MET&LimMmah, Nicole, Orosz Réka, Reök Cecília, Szakos Kriszta, Szerencsés Gabó, a TICCI, Varga Gyöngyi és Varga Tímea ruháit csodálhatta meg a nagyérdemű, és ezáltal ízelítőt kaphatott a korábbi évtizedek divatjából.

A színvilág, az anyagok és a fazonok egyaránt a régmúlt életérzését nyújtották: a magas derekú nadrágok és szoknyák, a szoros fűzők, a fényes harangruhák, a kisnadrágos fürdőruhák, a hatalmas kalapok és masnik a hajban, a geometrikus alakzatok és a virágminták mind-mind szerepet kaptak a bemutatón. Ám a show nem csak a ruhák miatt volt izgalmas, hiszen néhány tervező rendhagyó módon különböző “retro” tárgyakat is felsorakoztatott a kifutón: megjelent a táskarádió, a régi típusú porszívó és a vonalas telefon, az óriási szivecskés nyalóka és a hordozható, fából készült napernyő.

Nosztalgiázz te is, képgalériánkban egy kis ízelítőt adunk a bemutatóból!

Szöveg: Berende Alexa

Fotó: Szaniszló Róbert

Kapcsolódó cikkek:

Ilyen a tavasz sminkje Cavalli szerint!

Együtt tervez Bódi Sylvi, Dukai Regina, Zimány Linda és Horváth Éva!

Justin Timberlake saját tervezésű ruhái a New York-i divathéten!

Címkék: divatbemutató fergeteges jegyében retro

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty