2009.03.05.@ 14.03

Díszítsd otthonodat télűző virágcsokrokkal!

Mi lehetne hatásosabb a tél végi szürkeség ellen, mint egy hamvas, illatozó virágcsokor, vagy egy szép kompozíció a frissen vágott növényekből. Ha megfelelően illesztjük a virágokat és jól gondozzuk őket, sok-sok napra tavaszt teremthetünk otthonunkban.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem csak romantikusoknak!

Aki divatos is szeretne lenni, ám nem szereti a túl vad színeket, alkalmazzon pasztell árnyalatokat a kompozíció elkészítésekor. Keverjen szokatlan módon kéket, lilát, zöldet a rózsaszínhez és használjon újfajta kiegészítőket. A selyem, a selyemfény a mattal kombinálva nagyon izgalmas és szenvedélyes együttest alkot. A különböző textúrájú anyagok társításával sejtelmes hatást érhetünk el.

Üde színfolt

Fiatalos, vidám látványt kelt ez a tulipánokból összeállított csokor. Az erős színek nem kívánják a túl bonyolult kötést. A lényeg, hogy használjunk kevés, de intenzív színt és az egy fajtából álló virágkompozíciónk egyszerű vonalvezetésű vázába kerüljön.

Forró hangulat

Valóságos budoárrá varázsolhatjuk a hálószobát egy ilyen rózsacsokorral. Válasszunk hozzá fémesen csillogó, barokkos vonalú vagy egy erőteljesen ívelt fekete porcelán vázát. Ha ebben az időszakban vásárolunk rózsát, meglehet, hogy nem érezzük rajta az erőteljes illatot. Ilyenkor csaljunk egy kicsit és párologtassunk néhány csepp rózsaolajat.

A minimalizmust kedvelőknek

A szögletes, szigorú, minimalista bútorozást teszi még feltűnőbbé ez a csokor. Lakkozott, feltűnő színű váza illik hozzá, melybe kötözés nélkül állítsuk a virágokat, majd úgy osszuk el, hogy minden irányba kilógjon egy-egy szál, közöttük pedig maradjon elég zöld.

Vidéki stílusban

Nemcsak mezei csokrot helyezhetünk el egy country stílusú otthonban. A rusztikus felületekhez jól megy az elegáns kála, csak a megszokottól eltérően kössük meg a csokrot. A kötözéshez használjunk natúrszínű rafiát, majd az egészet állítsuk egy átlátszó, hosszúnyakú vázába.

Virágfürdő

Ha nem szeretnénk egy egész csokrot elpazarolni, válasszuk a legegyszerűbb módját a dekorációnak. Vegyünk néhány szál apró virágú növényt, melyet általában a kiegészítő növényként használnak egy csokor megkötésekor. Vagdossuk le a színes virágfejeket és tegyük egy vízzel teli öblös edénybe. Nem tart olyan sokáig, mint egy csokor, de legalább olyan különleges.

Rózsadoboz

Aki valami nagyon egyedit szeretni alkotni, kövesse ezt az alkotást. Egy nagy csokor, azonos színű, félig kinyílt rózsának a fejére lesz szükség, melyeket egyenként, gondosan egy üvegdobozba kell helyezni. Hűvös helyen néhány napig gyönyörű dísz lehet.

Keleti módon

Zen hangulatot teremthetünk, ha egy szögletes fekete kerámiatálba néhány virágfejet helyezünk. Szórhatunk köré apró kavicsokat, díszhomokot, kagylóőrleményt vagy akár faforgácsot is.

Forrás, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Dobjuk fel narancsszínnel a lakást!

Díszítsd otthonodat természetesen!

Készíts magadnak álomgardróbot!

Címkék: díszítsd otthonodat télűző virágcsokrokkal!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty