2009.03.09.@ 14.03

Csipkézd ki!

A csipke a legfontosabb anyag egy nő életében – mondogatta mindig Coco Chanel. Nem véletlenül díszíti vele a legértékesebb ruhákat, és jön divatba újra és újra. Elbűvölőnek érezhetjük magunkat egy csipkecsodában, de szerintünk akkor is, ha a lakást öltöztetjük fel vele.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Fodros üvegek

Fürdőszobánk illatos dísze lehet, ha potpourrit, mécseseket vagy fürdősót rakunk az átlátszó tárolókba. Tető helyett áttört, azaz lyukacsos csipkét tegyünk rájuk, mint ahogy a befőttes üveget szoktuk lefedni celofánnal.

Cosmo-tipp: Az üveg tartalmához válasszunk azonos színű szalagokat. Ajándéknak is kiváló.

Múlt idő

Tegyük a dédnagyszülők régi, megsárgult fotóit, dagerrotípiáit csipkés keretbe. A kép paszpartuját megnövelhetjük egy csipkeszegéllyel, ha a keret egy-két számmal nagyobbnak bizonyul.

Cosmo-tipp: A képek hátlapjául válasszunk egyszerű, vastag dobozkartont, mert jól illik a patinás tárgyakhoz.

Romantika a fürdőszobában

Egy készen vásárolt csipkeszegély megbolondítja a legegyszerűbb vászontörülközőt is. Ha géppel varrjuk rá, strapabíróbb lesz, de kézzel is felszeghetjük a két végén eldolgozott csíkot.

Cosmo-tipp: Tegyünk a csipkeszegélyből egy nagyobb üvegpohárra is, melyben jól fognak mutatni a szépítőszerek.

Áttört párnák

Egy egyszerű zsákvászon vagy jutaanyagon nagyon finom hatást keltenek a hasonló tónusú, nyers színű csipkék. A vastagabb horgolócérnából készültek közül válogassunk.

Cosmo-tipp: Ha csak fehér színű csipkét találunk, fekete teával könnyedén megfesthetjük nyers színűre. Először mártsuk tiszta vízbe, hogy mindenhol egyformán nedves legyen az anyag, majd áztassuk nem túl tömény teafőzetbe, annyi időre, amíg elérjük a kívánt tónust.

Forrás, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Dobjuk fel narancsszínnel a lakást!

Díszítsd otthonodat természetesen!

Készíts magadnak álomgardróbot!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty