2009.03.11.@ 14.03

Hogyan érd el belső szépséged a Tao szerint?

A szépség relatív, egyénre szabott és minden kultúrában mást jelent. Cikkünkből megtudhatod, hogyan nyerheted el belső szépséged, és mit tehetsz ennek megőrzése érdekében.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Biztosan te is észrevetted, mennyire kevés olyan nő van a környezetedben, aki elégedett saját testével, és olyannak fogadja el önmagát, amilyen. Márpedig a belső szépség az elfogadásban rejlik – egy elégedett ember olyan belső szépséget sugároz magából, melyet a legjobb sminkekkel sem lehet helyettesíteni.

A legfontosabb tehát ennek az elégedettségnek az elérése. Fogadd el a tested, és szeresd minden porcikádat olyannak, amilyen! Ha például nem kedveled a lapos, puha hasadat, semmiképp se takargasd állandóan! Egyrészt, mert ha elutasítod és rejtegeted valamelyik testrészedet, mintha nem is létezne, az csak még erősebb lesz. Másrészt pedig, hidd el, így sokkal többen észre fogják venni, hogy valami nem stimmel!

Nagyon fontos, hogy belső szépséged elérése érdekében elsősorban ne a külső megerősítésre áhítozz, hiszen ha ezt nem kapod meg, csak még bizonytalanabb leszel! Mindenekelőtt magadban tudatosítsd, hogy igenis szép vagy!

A bőr üzenete

Hogy a bőr fakó vagy élénk színű, azt egyértelműen meg lehet különböztetni egymástól. A tiszta és élénk szín sok energiát jelez, a száraz és fakó arcbőr viszont általános kimerültségre utal. A dohányzás gyengíti a tüdő-jint, ami hosszú távon kiszárítja és gyengíti a tüdőt; a bőr ezáltal elveszíti természetes fényét.

Emellett például a pattanások megjelenése is fontos üzenetet hordoz magában. Többnyire valamely szervünk diszharmóniájára hívják fel a figyelmet, ezért meg kell néznünk, testünk mely részein jelennek meg. Pattanásokat okozhatnak a helytelenül vagy túlzott mértékben használt kozmetikumok, az egészségtelen táplálkozás, de a pattanások bélrendszeri problémákat is jelezhetnek.

A következő színek gyakran csak egész halványan, árnyalatok formájában jelentkeznek:

Zöld: a máj tünete lehet – belső hideget vagy belső szelet jelezhet.

Piros:
mindig hőre utal – ha csak az orcák pirosak, üres hőről van szó, ha az egész arc piros, telt hőről.

Sárga: az élénksárga bőrszín a lép nedves hőjét jelzi, a fakósárga, száraz és fáradt szín többnyire a gyomor hőjét. A tompa, halványsárga árnyalat nedves hidegre utal a lépben vagy a gyomorban.

Fehér: jelezhet székrekedést, de a tompa, sápadtan fehér arc utalhat vérszegénységre is.

Fekete: a feketés vagy szürke bőrszín hidegről, fájdalomról vagy a vesék diszharmóniájáról árulkodik.

A haj üzenete

A haj állapota a vér és a vese állapotát is tükrözi. Hajhullás vérszegénység és vesegyengeség esetén léphet fel, a korai őszülés pedig a veseesszencia fogyását jelenti, de kiválthatja sokk is. A hajszálak vastagsága és fénye a tüdő függvénye: a töredezett hajszálak a tüdő vagy a petefészek gyengeségére utalhatnak.

Szöveg: Balogh Mia

Fotó: profimedia.hu

Forrás: Maitreyi Piontek: A nő és a Tao (Partvonal Könyvkiadó)

Kapcsolódó cikkek:

Hidratálj vízzel – másképp

A boldogság iskolája: békélj meg önmagaddal!

Aludd szépre magad!

Hogyan fokozhatod a kisugárzásod?

Címkék: belső hogyan szépséged szerint

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty