2009.03.16.@ 14.03

Mi illik a zöldhöz az otthonodban?

Mi jellemezhetné jobban a tavasz kezdetét, mint a zsenge, friss és üde zöld szín? És, hogy mindez hogy mutat otthonunkban? Íme, néhány ötlet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Zöldben pompázik a remény, az egészség, a nyugalom, a fiatalság és a tavasz első pár hete. Ám, ahogy melegszik az idő, a virágok is kibontják szirmaikat, és ekkor mutatkozik meg igazán a zöld kivételes harmóniateremtő képessége. Ebből akár ihletet is meríthetünk.

Zöld és rózsaszín

Pisztácia- és eperfagyi egy tölcsérben? Finom, mégsem tömény összeállítás. Egymás társaságában mindkét szín ragyogóbb, izgalmasabb. Ennek oka pedig az, hogy a rózsaszín a piros visszahalványított változata, a piros pedig a zöld természetes komplementer színe – szemközt helyezkednek el a színkörön – így fokozzák egymás intenzitását. A zöld-rózsaszín páros ugyanilyen hatású, csupán visszafogottabban érvényesül.

Zöld és piros

Ragyogóak együtt, csak vigyázzunk az arányokra! Erősítik egymást. Zöld mellé csak kevés pirosat használjunk, nehogy fárasztó legyen az összkép, s inkább csak bágyadt zölddel társítsuk. Ezt egy kis élénkpiros vagy narancs élettel telivé, érdekessé teszi majd.

Zöld és pink

Neonszínek, kész retró! Ha e kettőt választjuk – főleg telítettebb változatban – unatkozni nem fogunk, de relaxálni sem. Ez a páros igencsak vadító. Nem véletlenül a retró stílus egyik fő színpárja. Eszünkbe jut róla a hippi korszak féktelensége, szabadságszeretete és pörgése. Ha azonban a zöld mellé egy lilás árnyalatot választunk, a másodlagos színek gyönyörű és pihentető együttesét kapjuk. A kevert tónusok egymásmellettisége általában sokkal nyugodtabb, mint az alapszíneké.

Zöld és kék

Ez a színösszeállítás magától értetődő. Bár néhány évtizeddel ezelőtt azt tanították, hogy nem illenek össze, mind a mai divat, mind pedig maga a természet rácáfol erre. A kék és a zöld remek együtt, ha nagyon üde hatást szeretnénk elérni. Ám fontos, hogy a zöld melegebb, sárgával lágyított változatát használjuk, különben túl hideg lesz a hatás. A két hűvös árnyalat mellé harmadiknak meleg tónust válasszunk.

Zöld és sárga

Nárciszok vidámsága, a napraforgó ereje, a sárgarózsa sejtelmessége. Közel áll a két szín egymáshoz, annyira, hogy ha a zöldnek egy telített, melegebb változatát használjuk sárga mellett, akár egymás színárnyalatainak is tűnhetnek. Nincs bennük semmi mesterkéltség, de túl sok elegancia sem, így inkább hétköznapibb enteriőrökbe használjuk. Vidékies, skandináv stílusú, modern lakásokban ideális.

Zöld és bézs

Kavicsok a réten. A neutrális színek és a zöld kombinációjánál talán nincs is természetesebb harmónia. Föld- és vajszínekkel egyensúlyt teremthetünk a zöld hidegebb és melegebb tónusai között is. Ha olyan környezetre vágyunk, ahol relaxálni, kikapcsolódni lehet, biztos befutó ez a páros. Ráadásul roppant modern és elegáns is. Ajánlható minimál stílusú otthonokba, ahol a természetes színek ellensúlyozzák a bútorok visszafogottságát.

Zöld és barna

Erdők. A barna komorsága és a zöld üdesége együtt valami ősi tudást és energiát hordoz. Tekintélyt sugároz, ugyanakkor egy divatos, élénkzöld árnyalat a sötétbarnával modern, vagy éppen egzotikus jellegű is lehet.

Forrás, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Csipkézd ki!

Dobjuk fel narancsszínnel a lakást!

Díszítsd otthonodat természetesen!

Készíts magadnak álomgardróbot!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty