2009.04.08.@ 14.04

Jótékonykodó kozmetikai cégek

Ha nem csak sminkelni és szépítkezni szeretsz, de szívesen adakozol is, ezt akár egyszerre is megteheted! Ha vásárolsz, jót teszel – manapság egyre több kozmetikai cég vallja ezt.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

MAC a HIV-fertőzöttekért

Létezik a MAC dekorkozmetikumoknak egy állandó termékcsaládja, a Viva Glam, ami minden szezonban megújul – és nem mellesleg a HIV-fertőzöttek gyógyulását támogatja. A kollekció arca Fergie, aki arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy tartsunk vele egy szebb jövőbe, és küzdjünk tovább azért, hogy megtalálják a gyógyírt a betegségre. A Viva Glam termékek eladásából származó teljes összeg ugyanis a HIV-fertőzötteket támogató MAC AIDS-alap számlájára folyik be.
További infó: www.maccosmetics.com

AVON a mellrák ellen

„A szépség természetes forrása az egészség, ezért az AVON számára a nők egészsége ugyanolyan fontos, mint a szépségük” – olvasható a kozmetikai cég honlapján. Az AVON Alapítvány 1992-ben jött létre, és azóta is folyamatosan gyűjtik az adományokat, hogy azt a mellrák elleni harcba fektessék. Ha bármilyen terméket vásárolsz tőlük, abból 1 forint biztosan az AVON Alapítvány számlájára megy, illetve a „Remény szalagja” elnevezésű termékekből származó teljes hasznot e nemes célra fordítják.
További infó: www.avonanokert.hu

L’Occitane a fair trade jegyében

Manapság, amikor a rossz körülmények között élő és dolgozó nőket, férfiakat és gyerekeket kihasználják, és éhbérért dolgoztatják a nagy vállalatok, a L’Occitane szívügyének tekinti a méltányos kereskedelmet. A kozmetikai cég az afrikai Burkina Faso-ból szállíttatja a krémjeihez, tusfürdőihez és egyéb termékeihez felhasznált shea vajat, és immár húsz éve, hogy az azt feldolgozó nőkkel tisztességes egyezményt kötött a fair trade jegyében.
További infó: www.loccitane.hu

Oriflame a gyermekek jogaiért

Az Oriflame a World Childhood Foundation (Világ Gyermekei Alapítvány) létrehozásában segédkezett, és a mai napig aktívan támogatja a gyermekjótékonysági projekteket világszerte. Az alapítványon keresztül segíti a világ legrászorultabb gyermekeit, és kapcsolatot tart fenn egyéb, gyermekeket támogató szervezetekkel is.
További infó: www.oriflame.hu

Szöveg: Berende Alexa

Fotó: MAC

Kapcsolódó cikkek:

Patrick Dempsey az Avon új arca

Aranyszívű sztárok: az 5 legszexibb jótékonykodó világsztár

Beteg gyerekeken segít a botrányos életű világsztár

Címkék: cégek jótékonykodó kozmetikai

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty