2009.04.22.@ 12.04

Angelina Jolie ajkai a legmenőbbek? – a plasztikai sebész tanácsa

A telt ajkak az érzékiség szimbólumai, hiszen legalább olyan csábítóak, mint egy gömbölyded dekoltázs. Angelina Jolie szája ma már legendává vált, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ajkai mérete mindenki számára követendő példa lenne.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A száj vastagsága az öregedéssel fokozatosan csökken, ahogy a szervezet kollagéntermelése mérséklődik. A vékony ajkak pedig szigorúbb arckifejezést kölcsönöznek az arcnak. Éppen ezért nőtt meg az igény az ajaknagyobbításra, ami az egész arcot fiatalosabbá teszi. Persze csak akkor, ha megfelelő mértékben történik az ajaknagyobbítás. A sztárok között is láthatunk számos példát arra, amikor a korrigálás mértéke túlzóvá vált, ilyenkor a feltöltött ajkak inkább torz hatást keltenek.

A legszebb szájnak minősített ajkak formája alul teltebb, felül pedig ívelt. Nem feltétlenül kell nagynak lennie, a lényeg, hogy harmonizáljon az arc karakterével. Egy hangsúlyosabb arccsonthoz vagy nagy mandulaszemekhez jól illenek Angelina nagy ajkai, de egy lágyabb megjelenésű hölgy arcán már túl hangsúlyos lenne. A feltöltés mértékét mindig testre szabottan kell megállapítani.

A töltőanyagok alapján kétféle módszer létezik. Az egyik ideiglenes, a másik tartós eredményt nyújt. A végleges készítményekkel kapcsolatos kezdeti lelkesedést szkepticizmus váltotta fel, a sebészek többsége ma már az ideiglenes megoldásokat részesíti előnyben. Ez utóbbi csoportba tartoznak azok az injekciós készítmények, amelyek anyaga a szervezetben is megtalálható (pl. kollagén, hyaluronsav), és egy idő után felszívódnak, így ezek alkalmazását fél-egyévente ismételni kell. A saját zsírral történő vastagítás is igen gyakori és bevált eljárás. Ilyenkor a test más területéről (pl. hasfal) zsírszívással eltávolított zsírt fecskendeznek az ajkakba.

Amennyiben az ajkak középső harmadába injektálják be a töltőanyagot, úgy az ajakforma szemből vizsgálva kerekebbé válik, míg ha a széli harmadokat töltik fel, akkor inkább szélesebbé válik a száj. A feltöltés általában nem tart tovább 10-20 percnél, és nem okoz fájdalmat.

Szakértő: Dr. Falus György plasztikai sebész

webcím: www.drfalus.hu

Plasztikai sebészeti kérdésekben fordulj bizalommal szakértőnkhöz, Dr. Falus Györgyhöz!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A leggyakoribb tévhitek a mellnagyobbításról

Botoxszal a migrén és az izzadás ellen

Nagy, elálló fülek? A plasztikai sebész javaslata

 

Címkék: ajkai angelina jolie legmenőbbek? plasztikai sebész tanácsa

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty