2009.04.24.@ 11.04

Ravasz mixeléssel spórolj a megjelenéseden!

Egy felmérés szerint 2008-ban egy átlagos család alig több mint százezer forintot költött az öltözködésére. Megjelenésünk azonban számtalan üzenetet hordoz, így a költségcsökkentés helyett érdemes arra koncentrálni, hogyan lehet stílusában és anyagában időtálló ruhatárat berendezni. Ebben segít Tóth Bori, akit az Év Divattervezője 2007 díjjal tüntettek ki.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sokan úgy csökkentik kiadásaikat, hogy nem, vagy lényegesen kevesebbet költenek ruházkodásra, kultúrára, sportra és szórakozásra. A GfK Hungária felmérése szerint azonban jelentős az igény mind az olcsóbb, mind pedig a drágább, márkás holmik iránt. Bár az elmúlt évben sokat fejlődtek a ruházati üzletek, a vásárlók mégis gyakrabban választották a turkálókat vagy a hipermarketek ruházati osztályát.

Megjelenésünkkel is kommunikálunk

A ruházat, a kiegészítők vagy a frizura számtalan dolgot elárulnak rólunk: világnézetünket, gondolkodásunkat és a társadalomban elfoglalt helyünket is tükrözik. „A divatot követni nem azt jelenti, hogy napról napra kell változtatni ruhatárunkon, de érdemes a klasszikus stílusra berendezkedni, például az időtálló színek – a fekete, a fehér, a szürke –, illetve az alkatunknak megfelelő szabásvonalak kiválasztásával” – ad tanácsot Tóth Bori.

A hangsúly a jól variálható darabokon van

A divattervező szerint jelenleg kevesen engedhetik meg maguknak, hogy folyamatosan kövessék a divatot, de egy okosan kialakított, jól felszerelt ruhatárban a jó minőségű elemek és kiegészítők színben és fazonban is remekül variálhatók egymással. Így a nehezebb időkben is egy két új kiegészítővel mindig üde és minőségi megjelenést kölcsönözhetünk magunknak. Ez pedig hosszú távon sokkal kifizetődőbb, mint az olcsóbb, de rosszabb minőségű ruhák és kiegészítők használata, amik jóval gyorsabban elhasználódnak.

„Az emberek általában azt a márkát veszik, amelyiket szeretik, amelyikben jól érzik magukat. A stílust, a harmóniát és az összhangot mindenki megteremtheti a saját pénztárcájára hangolva, szem előtt tartva, hogy a kevesebb néha több. Azaz inkább legyen néhány értékesebb darab a szekrényben, amelyet sokféleképpen variálhatunk, mint több rossz minőségű ruha” – foglalta össze Tóth Bori.

Fotó: Mango
 
Kapcsolódó cikkek:

Obama felesége divatot diktál!

Viseld úgy a farmered, ahogy a pasid!

Variáld a trendeket kedvedre!

Címkék: megjelenéseden! mixeléssel ravasz spórolj

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty