2009.04.29.@ 12.04

Milyen az új mell ideális mérete?

A nőiesség egyik legjelentősebb szimbóluma a kebel. Óriási lehetőség egy nő számára, hogy kis melleit megnövelheti, vagy formáját megváltoztathatja. A mellimplantáció ugyanis időnként jelentős pszichés panaszokat tud meggyógyítani.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Amit fontos tudni

Bár a mell implantátummal való nagyobbítása sokak számára jelentős problémák megoldását jelenti, néhány dolgot nem árt tisztázni: a nagyobbítás nem javítja az mellbimbók aszimmetriáját, és nem mindig alkalmas lógó mellek felemelésére sem. Ezen kívül a striákat vagy repedéseket sem képes eltüntetni a bőrön. Ezért például erősebben lógó mell esetén mellfelvarrásra van szükség, ami viszont történhet implantátum behelyezésével vagy anélkül is.

A konzultáció

Ha sikerült eldöntened, hogy számodra a mellnagyobbítás a legtesthezállóbb beavatkozás, akkor a plasztikai sebésszel közösen választjátok ki a megfelelő méretű implantátumot. Az implantátumok különböző nagyságban léteznek: a legnagyobb hétszáz köbcentiméter, e felett csak egyedi megrendeléssel lehet igényelni implantátumot. Leggyakrabban a három-négyszáz köbcentiméter nagyságút használják a plasztikai sebészek. A méret kiválasztása teljesen egyénre szabott, ezt méréssel és próbával lehet a legjobban meghatározni. A megfelelő méretet minden esetben a paciens döntésével és egyetértésével választja ki az orvos.

Az implantátumok mérete

Az implantátumokat úgy tervezték, hogy a térfogat növekedésével nő az átmérőjük és a magasságuk, vagyis elemelkedésük a mellkasfaltól. A nagy választék lehetővé teszi, hogy az alkatunknak megfelelőt válasszunk: kis testméretűeknek, akinek keskenyebb a mellátmérője és a mellkas szélessége, kisebb implantátumot célszerű választania, a nagyobb testmérettel, mellátmérővel és szélesebb mellkassal rendelkező nőknek pedig a nagyobbak javasoltak. Előfordulhat azonban az a helyzet is, amikor egy nő nagyobb implantátumot szeretne, mint ami a standard méret alapján arányos lenne neki. Ilyenkor az óhajtott nagyságú implantátum túl széles lenne a mellkas szélességéhez, ezért ebben az esetben inkább egy „magasabb” implantátum javasolt, mivel az elfér a mellkason, mégis nagyobb méretet eredményez.

Plasztikai sebészeti kérdésekben fordulj bizalommal szakértőnkhöz, Dr. Falus Györgyhöz!

Szakértő: Dr. Falus György plasztikai sebész

webcím: www.drfalus.hu

Kapcsolódó cikkek:

Angelina Jolie ajkai a legmenőbbek? – a plasztikai sebész tanácsa

A plasztikázott, a csupasz és a természetes

Nagy, elálló fülek? A plasztikai sebész javaslata

Top 5: A legrosszabbul sikerült sztárplasztikák!
 

Címkék: ideális mell mérete? milyen

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty