2009.05.21.@ 14.05

Anyukád szépségtanácsai… Még mindig működnek!

Lehet, hogy amit a fiúkról mondott, sokszor elengedted a füled mellett, de biztos, hogy jó pár apró szépségtrükkje van, amit érdemes meghallgatni. Összegyűjtöttük a legravaszabb szabályokat, amiket érdemes követni, akkor is, ha már nem laktok egy fedél alatt.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Biztosan volt idő, amikor anyukád kéretlen tanácsai csak dühítettek. Ám kiderült, hogy néhány bölcs tanácsa, főként a szépségre vonatkozók, igenis megállják a helyüket, például a húzd ki magad és a ne grimaszolj túl sokat. Tudjuk, nehéz belátni…
A szakértők szerint ezek a javaslatok és jó tanácsok okkal öröklődnek korosztályról korosztályra: mert működnek! Itt vannak közülük azok, amikre érdemes hallgatni, és azok is, amiket nyugodtan el lehet felejteni.

Aludj selyem párnahuzaton!

Talán felesleges luxusnak tűnik, de ha selyem párnahuzaton nyugtatod éjjel a fejed, a hajad nem lesz kócos, szálló, fénytelen, magyarázza Ted Gibson hajstylist. „A pamut- vagy vászonhuzatok durva felülete megtörheti a hajat, főként, ha forgolódva alszunk, és a haj egész éjjel a párnához dörzsölődik”. Emellett megpróbálkozhatsz egy éjszakai, védővitaminos szérum felvitelével, mielőtt kidőlsz, hogy a hajad védőpáncélt kapjon. Ráadás: a selyemlepedő megakadályozza a bőr éjszakai redőződését, így hosszú távon csökkenti a ráncokat.

Húzd ki magad, hogy magasabbnak tűnj!

Egyszerű logisztika: ha slamposan mozogsz, alacsonyabbnak látszol. „Bármilyen nehéz is állandóan odafigyelni a tökéletes tartásra, görnyedés közben meghajlik a gerinc, ami előnytelen sziluetthez vezet” – mondja Grant Wilfley, New York-i casting ügynök és sztáredző. Egyszerű tanácsa: próbáld meg hátragördíteni a vállaidat, ha állsz vagy ülsz. Ha mégis előreroskadnál, képzeld el a tested bábuként, amit zsinórok tartanak, és hagyd, hogy a zsinórok felfelé húzzák a hátad, ami ezáltal kiegyenesedik. Figyelj arra is, hogyan tartják magukat a körülötted lévő emberek. Néha egy rossz példa is figyelmeztethet a helyes testtartásra.

Ne használj túl sok sminket!

Anyukád ezt talán a visszafogottság érdekében javasolta, de a lényeg nem is ebben rejlik. „A kevesebb smink tényleg előnyösebb lehet: a vakolatszerű alapozó és az összeragadt szempillák eltüntetik a vonásaidat” – erősíti meg Molly R. Stern, a CoverGirl sminkmestere. Csak egy leheletnyi alapozó szükséges a problémás területekre (az egyenetlenségekre és karikákra), és máris rendezettebbnek látszol. Ezután szürkésbarna szemceruzával szaladj át a szemkontúron, göndörítsd a szempilláidat, és vigyél fel egy vagy két réteg szempillafestéket, de csak a felső pillákra. Ez optikailag növeli a szemet. Végül egy árnyalatnyi rúzzsal fejezd be a sminket (csak az ujjad hegyével tapogasd az ajkadra, hogy finom színt kapj, mondja Stern) és egy kevés pirosítóval, ami feldobja az arcod.

Folytatás a júniusi Cosmóban!
 
Kapcsolódó cikkek:

Legyél bombázó nyárra: a legtutibb frizurák!

Natúr smink Jessica Alba módra

Fáradtnak tűnsz? Vesd be trükkjeinket!

Tudj meg többet a szépségápolásról – klikk ide!
 

Címkék: anyukád mindig működnek! szépségtanácsai…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty