2009.05.22.@ 12.05

Hogyan válaszd ki a legjobb plasztikai sebészt?

Hazánkban is egyre nő a plasztikai sebészeti klinikák száma, így nem egyszerű a megfelelő sebész kiválasztása. Egy rossz döntés azon túl, hogy nem hozza meg a várt eredményt, szerencsétlen esetben még maradandó elváltozást is okozhat a javulás helyett.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Becsapós lehet, ha a médiára és a hirdetésekre hagyatkozunk. Egy felkapott sebész nem garancia a tökéletes eredményre, és a csillagászati esztétikai sebészeti árak sem feltétlenül a minőségnek szólnak. Sőt! A magánklinika sem biztos, hogy a legjobb választás. Az állami kórházi körülmények néha még biztonságosabbak is, hiszen a komplikációk esetén a helyszínen egy felszerelt és felkészült gárda áll rendelkezésre.
Cosmo-tipp: A Szent István Kórházban 100 százalékos a technikai felszereltség. Minden feltétel adott a műtétekhez, ez a plasztikai sebészek képzésének is egyik helye.

Mire érdemes odafigyelni?

• Talán a legjobb mód az ajánlás. Ha ismerőseid körében találsz olyan személyt, aki már átesett plasztikai műtéten, és tőle érdeklődsz, bizonyára elmondja, hogy mennyire elégedett. Ha tetszik a végeredmény, kérd el az orvos elérhetőségét.

• Ha hirdetés alapján választasz, akkor érdemes bejelentkezni több plasztikai sebészhez konzultációra, mely során személyes benyomást szerezhetsz az orvosokról. Az első benyomás és a szimpátia ugyanis nagyon fontos!

• Érdemes megfigyelni, hogy az orvos elegendő időd szán-e rád és a problémádra. Lényeges, hogy türelmesen végighallgassa az elképzeléseidet, és személyre szabott javaslatot tegyen, ne pedig egy sablont „daráljon le”.

• A szakmai tapasztalat legalább ennyire fontos. Tudd meg, hogy milyen gyakorlott a plasztikai sebész, és mennyit operál.

• A sebész szépérzékére és stílusára is figyelj oda, illetve arra, hogy mennyire egyezik az ízlésvilága a tieddel. Tedd fel a következő kérdéseket: Rá tudom bízni magam? El tudom fogadni a javaslatait?

• Mindenképp kérj az adott műtétről referenciafotókat. Érdemes megnézni a képeket a plasztikai sebész előző munkáiról.

• A Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság (MPHEST) tagjai megfelelő képzésben részesültek, és folyamatos utóképzési programban vesznek részt. Más orvosok nem biztos, hogy tájékozottak a plasztikai sebészet legújabb eredményeiről, és bizonytalan, hogy megfelelően alkalmazzák-e ezeket.

Plasztikai sebészeti kérdésekben fordulj bizalommal szakértőnkhöz, Dr. Falus Györgyhöz!

Szakértő:Dr. Falus György plasztikai sebész

Webcím: www.drfalus.hu

Kapcsolódó cikkek:

Angelina Jolie ajkai a legmenőbbek? – a plasztikai sebész tanácsa

A plasztikázott, a csupasz és a természetes

A leggyakoribb tévhitek a mellnagyobbításról
 

Címkék: hogyan legjobb plasztikai sebészt? válaszd

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty