2009.05.25.@ 11.05

Szexi nyári hajtrükkök

A Cosmo és az egész divatvilág rajong idén a hullámokért. Szerencsére minden hajtípushoz léteznek különböző megvalósítási lehetőségek, csak tudnod kell, hogy mi az az apró trükk, ami a te problémádon segít. Fogadd meg Harry Josh hajguru tanácsait!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha a hajad erős szálú

A göndör loknik nehéznek vagy csapzottnak tűnhetnek, ha csak úgy csüngnek a haj tetején. „Tedd őket könnyűvé és légiessé” – mondja Josh. A trükk, amit használ a „szétszórt” hatás, vagyis hajkefével átfésüli a hullámokat, hogy életet és tartást adjon nekik. Először hagyd levegőn megszáradni a nedves hajat – így elkerülheted az „elektromos” hatást (vagy használj antisztatizálót, és szárítsd a hajat diffúzorral). Ezután válassz ki véletlenszerű tincseket, és göndörítsd őket nagyobb méretű hajsütővel. A hajvégeket hagyd ki, így a tincsek alja szerteszét áll majd, és rugalmasabb lesz az összhatás.

Ha a hajad közepes vastagságú

A közepes vastagságú haj bármilyen stílust elbír, de a legújabb divat szerint puha spirálokban rendeződik az arc köré. „Kiemeli a vonásaidat, nem pedig elnyomja őket” – mondja Josh. Ehhez a stílushoz használj kisimító spray-t, hogy ne szálljon a haj és szárítsd meg hajszárítóval. Ezután lazán tekerj körülbelül 3 centis tincseket egy közepes átmérőjű hajsütővasra. Áll magasságban kezdd el feltekerni a hajat. A vasat tartsd függőlegesen mialatt az órajárással megegyezően csavarod rá a tincseket, amelyek így a hajad többi részébe rendeződnek. Amikor végeztél finoman gereblyézd át a hajad az ujjaiddal és rázd össze, hogy az egész hullámos tincsekbe rendeződjön.

Ha a hajad vékony szálú

Ha nincs természetesen telt hajad, ne fáradj az egész hajra kiterjedő hullámokkal. Koncentrálj a tincsek végére. „Ez egy természetes stílus, ami tartást és mozgást ad a hajnak, amikor csak elfordítod a fejed” – magyarázza Josh. És ami a legjobb: nincs is szükség hozzá hajsütőre. Egyszerűen szárítsd meg a hajad felső részét hajszárítóval, az arccsonttól felfelé.

A teljes cikket elolvashatod a júniusi Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:

Legyél bombázó nyárra: a legtutibb frizurák!

Egyenes, hullámos, göndör – mi áll jól neked?

Tökéletes frizura? Tuti tippek mesterfodrászoktól!

Megérkeztek 2009 frizuratrendjei!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty