2009.05.28.@ 12.05

Lazíts kényelmes és trendi kanapékon!

A kanapékat úgy is nevezzük, hogy sezlon. Ismerős ugye? Arról a bútordarabról beszélünk. amin hosszan és kényelmesen lehet elnyúlni, ejtőzni, megpihenni, és ami külsőre is tetszetős. Lazíts te is ezeken a kényelmes és trendi kanapékon!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Persze a kanapénak van még sokféle neve: dívány, pamlag, rekamié, heverő. A bútor a perzsa, arab világból származik, ahol az előregörbített fejvéggel rendelkező ágyat, rojtos-bojtos párnákkal és takarókkal borították. Igazán népszerűvé a 18. században vált. A rokokóban a kényelem és az elegancia egyik megtestesítője volt, később hagyományos polgári bútorrá vált. Napjainkban újra fénykorát éli. A minimál funkcionalizmusát ma a lágyabb formák, színesebb, érdekesebb darabok követik.

Tervezd meg!

– A kanapét elhelyezheted önálló bútordarabként a szoba egyik sarkában, ahol állólámpával és asztalkával kiegészítve hangulatos színfoltja lesz a helyiségnek, de lehet az ülőgarnitúra egyik darabja is a társalgóban.
– Ha többdarabos összeállítás egyik elemeként használod, ügyelj arra, hogy az egyes elemek stílusban, formában harmonizáljanak egymással. Amennyiben a kanapéd egyedi darab, akkor a körülötte lévő ülőalkamatosságok legyenek visszafogottak.
– A választott darab hossza minimum akkora legyen, hogy a lábaidat ülő helyzetben fel tudd rá rakni.
– Ahhoz, hogy kényelmesen használhasd, az ülőrész körülbelül 40 cm magasságban legyen.
– Illeszd a környezetbe: a legtöbb üzletben egyes kanapék jobb és bal oldalas karfával is rendelhetők.

Kedvenc kanapé-típusaink:

Fonott elegancia: Fémvázra erősített vesszőfonat adja a pamlag könnyedségét és természetességét.

Ahogy tetszik: A meghosszabbított kanapé egyik végét fejtámlának, a másik végét lábtartónak, vagy lerakóasztalnak használhatod. Elegáns, szép vonalú bútor, különféle textillel és bőrrel bevonva is jól mutat.

Relaxációhoz: A Pupilla nevű pihenőszék igen dekoratív, és hihetetlenül kényelmes is.

Mozgékony: A „hurkákból” összeállított pihenőfotel támlája a vízszintestől a függőlegesig fokozatmentesen állítható. A bútor feketében és pirosban jelent meg.

Ölelő: Ovális formájú, kényelmes, különleges pamlag – fejrészét bőrszalagokból font támla öleli körbe.

Szemtől szemben: A két heverőt egymással szembe fordíthatod, szinte összeépítheted, ha meghitt beszélgetésre vágysz. Különálló bútorként is remek kiegészítője lehet a nappalinak.

Japán teknős: Hugo de Ruiter holland tervező alkotása a Kikko kerevet – a név japánul teknőst jelent. A háttámla mozgatható, így a Kikko hol kényelmes kanapévá, hol a hátat és egyben a karokat is tartó pihenőfotellé változtatható.

Kényeztető: Valódi békés kikapcsolódást ígér a steppelt, bőrhuzatos, klasszikusabb vonalvezetésű, kényelmes dívány.

Forrás, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Mutasd az otthonod! Megmondom, ki vagy!

Használj otthonodban energetizáló színeket!

Öltöztesd a falakat!

Minden, ami otthon!

Címkék: kanapékon! kényelmes lazíts trendi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty