2009.06.03.@ 12.06

Így használd a folyékony szemhéjtust!

Nagy, fekete paca, bizonytalan kezek, összemosódott vonalak. Bárkivel előfordulhatnak ezek a bakik, amikor folyékony szemkihúzóval dolgozik. Kiváló sminkesek tanácsait gyűjtöttük össze, hogyan is lehet profi módon használni a szemhéjtust.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Előkészületek

A sminkmesterek számos hasznos ötlettel láttak el bennünket, amivel tökélyre fejleszthetjük a szem sminkelésének művészetét. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a szem kihúzása előtt árnyékolják a szemhéjat. Ezzel az a baj, hogy ha hibázol, akkor a szemhéjon lévő festék egy részét is el kell távolítanod. Tehát kezdésként használj egy jó minőségű alapozót a mozgó szemhéjra. Tanácsos a púder állagúakat előnyben részesíteni, ezzel megelőzöd, hogy a folyékony szemkihúzó elmosódjon a nap folyamán.

Először rázd fel a tust, így kiküszöbölheted, hogy a festék az idő múlásával összecsomósodjon. Egy másik trükk: a felvitel előtt kicsit töröld meg az ecsetet egy papírzsepivel.

Így húzd a vonalat!

A könyöködet helyezd az asztalra, hogy a kezeid biztosak legyenek, és ne remegjenek, miközben húzod a vonalat. Arról se feledkezz meg, hogy elegendő fény mellett tudsz csak tökéletes vonalat kanyarintani, szóval gondoskodj a megfelelő világításról is!
Finoman feszítsd ki a szemhéjadat, és a belső szemzugtól kiindulva húzz egy határozott vonalat a szemhéj negyedéig. A sminkmesterek azt tanácsolják, hogy a lehető legvékonyabb vonallal dolgozz, amit menet közben még vastagíthatsz egy kicsit, ha úgy jobban tetszik. Fogj egy fültisztító pálcikát, és finoman simíts végig vele a vonalon a szem belső sarka felé, így természetes lesz a hatás.
Most rajzold tovább a vonalat a külső rész irányába, és győződj meg róla, hogy szorosan a felső szempillák tövében haladsz. Az alsó szemhéjra azonban soha ne használj folyékony szemhéjtust! A szakértők szerint az alsó szempillák tövébe húzott vonal elavult, hacsak nem maszatolod el. Ha mindenáron csak az alsó szemhéjat szeretnéd keretezni, akkor árnyékold a felső szemhéjat, míg az alulra húzott éles vonalat tedd lágyabbá egy szögletes kontúrecsettel vagy egy fültisztító pálcikával.

Trükkös vonalvezetés

Ahhoz, hogy biztosan vékony legyen a vonal, tehetsz apró pontokat a felső szempillád tövébe, aztán egyszerűen kösd össze a pöttyöket. A szemhéjadat továbbra is tartsd feszesen, és egy kicsit nézz lefelé, miközben végzed a műveletet.

Ahhoz, hogy kiküszöböld a „lefelé konyuló szemsminket”, amikor eléred a szem külső sarkát, húzd a vonalat felfelé tartó irányába. Csak egy leheletnyit húzd ki ezt a „szárnyacskát”, hacsak nem akarsz úgy festeni, mint Amy Winehouse. Befejezésként ezen a külső vonalon is simíts végig egy benedvesített fültisztító pálcikával, így a vonal szép és vékony marad.
Ha esetleg hibáznál, egyszerűen fogd a pálcikát, mártsd egy kis sminklemosóba, és távolítsd el a vonalat. A sminkmesterek azt javasolják, hogy olajmentes terméket válassz.

Sminkeld magad virtuálisan – klikk ide!

Kapcsolódó cikkek:

Sminkiskola: tökéletes szemsmink egyénre szabva

Sminkiskola: a varázslatos szempillák titka

Legyél bombázó nyárra: hódít a pink-fekete make-up

Legyél bombázó nyárra: pompázz a rózsa színeiben!

Még több smink – klikk ide!

Címkék: folyékony használd szemhéjtust!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty