Tedd otthonosabbá a kéglid!

Ha a lakásod nem éppen egy meleg, csendes odú, ahol ki tudsz kapcsolódni, ne ess kétségbe! Ezek a dekoráló trükkök csodálatosan lakályossá varázsolják az otthonodat.

2009.06.04. 12:06
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egy amerikai sztárlakberendező szerint ha meghívsz valakit a lakásodba, az illető sokat megtud rólad az otthonod berendezése alapján. Jól látható helyekre helyezz el rád jellemző, különleges tárgyakat, mondjuk a legkedvesebb könyveidet. Azért ne ess túlzásokba, a szakértő arra figyelmeztet, hogy halvány vonal húzódik az otthonos és a zsúfolt lakás jellemzői között. Csoportosítsd egy helyre az olyan tárgyaidat, amelyből sokat gyűjtöttél össze, így ha van egy komplett gyűjteményed, azt is megszemlélhetik a vendégeid.

Engedd be a napfényt!

Válassz finom anyagból készült függönyt, amely megszűri a fényt, így megtelik a szoba vidám ragyogással. Ha kitárod az ablakokat, könnyebben beáramlik a nyári szellő, és levegősebb lesz a tér. Érdemes olyan anyagokat használni, mint a vászon, a pamut vagy a muszlin.

Csak egy meghatározó színt használj!

Alakítsd ki a budoárt úgy, hogy a falakat, a padlót és a plafont is ugyanabba az árnyalatba öltözteted. Ha ragaszkodsz az egyszínű tónusokhoz, azzal a szoba lazábbnak, nyitottabbnak tűnik. Hogy milyen árnyalatok jöhetnek szóba? A hűvös színek, mint a kék, a szürke vagy a fehér – ellentétben a meleg árnyalatokkal, a pirossal vagy a narancssárgával – békésebb hangulatot árasztanak.

Bölcsen válogass a lámpák közül!

Felejtsd el az ódon fém-, illetve süllyesztett lámpákat, ezek meglehetősen rideg hatást keltenek. A lakberendező azt tanácsolja, hogy részesítsd előnyben a lágyabb darabokat, és olyan helyre tedd őket, ahol a fény nem megterhelő a szem számára. Szánd el magad egy üvegcsillár beruházására! Amikor felkapcsolod, gyönyörű fényekben pompázik majd a lakásod. Ha barátságos áron szeretnél csillárt beszerezni, akkor szemrevételezd a bolhapiacok kínálatát is, és nézd meg az lakberendezési áruházak katalógusait, mindig vannak akciók, amelyek során gyöngyszemekre is bukkanhatsz.

Dobd fel a díványt nagy, puha párnákkal!

Egy pár párna, amely puha anyagból készült huzattal, például pamuttal van beborítva, otthonosabbá teszi a nappalit, és jó szolgálatot tesz télen-nyáron egyaránt. Na, jöhet egy kis párnacsata?

Tegyél ki egy csodás virágcsokrot!

Minél közelebb maradsz az anyatermészethez, különösképpen a virágokhoz, annál vidámabb és a barátságosabb lesz a lakásod. Gondoskodj róla, hogy mindig legyen a nappaliban egy csokor friss virág, ami csak úgy ontja a nyár illatait az otthonodban.

Kapcsolódó cikkek:

Lazíts kényelmes és trendi kanapékon!

Így add ki a lakásodat!

Tisztíts természetes szerekkel!
 

Címkék: kéglid! otthonosabbá tedd

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty