Szépülj varázslatos olajokkal!

Ha olaj, akkor az ember lánya vagy valami nagyon egészségtelen ételre, vagy egy erotikus masszázsra gondol. Pedig ha jól ismerjük az illó-, és növényi olajokat, akkor számtalan más felhasználási lehetőséget is kínálnak nekünk. Íme, néhány ötlet, amivel főleg testünket, de illatukkal akár még a lelkünket is ápolhatjuk!

Dús keblek

Biztos sokan tapasztaltátok már, hogy mielőtt a havibaj érkezik, megduzzadnak a melleid, ami bár lehet, hogy kissé feszítő érzés, a látvány mégis szép. Nos, ha ezt a hatást szeretnéd elérni természetes módszerekkel, akkor 50 ml növényi olajba tégy 9 csepp gerániumot, és 16 csepp ilong-ilongot! Ezzel reggel és este dörzsöld be melleidet, és csodás változásokat fogsz tapasztalni!

Karcsúsító

Természetesen ebből a felsorolásból sem hiányozhat a mindenki számára fontos karcsúsító „csodaszer”. 50 ml növényi olajba keverj 13 csepp ciprust, és 12 csepp borókát. Ezzel a keverékkel jól masszírozd át a testedet, fentről lefelé haladva! Persze csupán ettől nem fognak rólad leugrálni a kilók, de kiegészítőként hasznos lehet.

Vágyserkentő

Ha már unod az oly sokat emlegetett vágyfokozó ilong-ilongot, vagy pacsulit, akkor próbáld ki ezt a masszázsolajat, amit akár fürdővízbe is tehetsz egy romantikus este alkalmával. 50 ml növényi olajhoz adj 5 csepp jázmint, 5 csepp rózsafát,10 csepp szantálfát, és 5 csepp bergamott, majd az így készült olajjal kényeztesd párodat! A hatás nem marad el!

Hajápolás

Ha túlságosan igénybevett a hajad, akkor nyáron a pakolást még feltuningolhatod egy kis olajos öblítéssel: 1 liter vízben oldj fel 3 csepp rozmaringot, 1 csepp rózsafát, és 1 csepp gerániumot. Mindezzel jól öblítsd át a hajad a hajmosás utolsó szakaszaként.

Szép lábak

Bizony az sem mindegy, hogy milyen lábak kandikálnak ki a papucsból, vagy a szexi magas sarkú szandálból, ezért fordíts kellő figyelmet lábaid ápolására is. A bőrkeményedést megszűntetheted az alábbi olajjal: 50 ml növényi olajhoz keverj 10 csepp szantálfát, 7 csepp gerániumot, 3 csepp rózsafát és 5 csepp ilong-ilongot!

Ha viszont a nagy melegben egész nap cipőben kell flangálnod, és szeretnéd megelőzni a nem kívánatos szagokat, arra is van ötletünk. 1 közepes tál vízbe keverj 6 csepp ciprust, és ebben áztasd a lábaidat. Ha közelebb áll hozzád a levendula illata, akkor azt csepegtess vatta-pamacsokra, amiket aztán a lábujjaid közé teszel egy rövid időre!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Legyél bombázó nyárra: készítsd fel tested a jó időre!

Költségkímélő szépségtippek

Tavaszi trend: új kezelések a kozmetikában

Minden, ami kozmetika!

Még több

fashion_beauty