Így oldd meg a nyári szépségdilemmákat!

A szépségápolásban is adódhatnak olyan dilemmák, amelyek azonnali megoldásra szorulnak, és persze ilyenkor is fontos, hogy kellő leleményességgel álljunk a kihíváshoz. A következő tippekkel minden szépségbakit kiküszöbölhetsz.

Ha nyirkos az idő, és furán göndörödik be a hajad

Minél szárazabb a hajad, annál valószínűbb, hogy a pára, illetve a nyirkosság hatására be fog göndörödni, szóval fontos, hogy hajadat mindig ápold hidratáló sampon és balzsam használatával. A hajmosás után alkalmazz szilikon alapú hajápoló szérumot, és a szabad levegőn hagyd megszáradni a frizurádat. Ha már kifogott rajtad a párás levegő, akkor nedvesítsd meg a kezed, aztán csavard a loknijaidat az ujjad köré, így új formát adhatsz nekik.

Ha a hajszíned megfakul a napsütés miatt

Gyorsan különleges fényt adhatsz a hajadnak színvédő samponnal vagy színvédő hajpakolással. Alaposan olvasd át a használati utasítást, hogy maximális eredményt érhess el. Ahhoz, hogy egész nyáron megőrizhesd tincseid ragyogását, ahányszor csak kimész a szabadba, vigyél fel a hajadra öblítést nem igénylő kondicionálót.

Ha a randid napján megjelenik az arcodon egy hatalmas pattanás

Csomagolj be néhány jégkockát egy vékonyabb törölközőbe, és három perc erejéig helyezd a pörsenésre. Ezzel csillapítod a gyulladást és a bőr kivörösödését is. Aztán használj a problémás területre pattanáskezelő arctisztítót, mielőtt lefednéd a helyét korrektorral.

Ha az arcod úgy barnul le, hogy látható a napszemüveg helye

Keverj össze egy csepp folyékony bronzosítót a szemkörnyékápolóddal, vagy használj olyan árnyalatú alapozót, amely illik a lebarnult bőrödhöz. A világosabb területen oszlasd el, de ügyelj arra, hogy ne legyen látható az átmenet. Legközelebb kend be az egész arcodat magas faktorszámú fényvédővel, és viselj kalapot.

Ha csúnyán leég az orrod

Először is szerezz be ibuprofén tartalmú készítményt. Ez egy gyulladásgátlószer, amivel minimalizálhatod a pirosságot és az égő érzést. Aztán kenj a leégett részre egy kevés kortizon tartalmú kenőcsöt. Gondoskodj a bőröd megfelelő hidratáltságáról, használj antioxidánsokat tartalmazó krémet, ezzel is serkentheted a gyógyulást.

Ha az uszoda vize miatt elszíneződik a hajad

Ez főleg azokkal fordulhat elő, akiknek ki van szőkítve a haja, így némely esetben zöldes színben is pompázhat a frizura. De ha úszás előtt átitatod a tincseidet víztaszító hatású hajolajjal, akkor az megvédi a felhámot, így a vízben lévő káros vegyi anyagok nem roncsolják a haj szerkezetét.

Kapcsolódó cikkek:

Így legyenek szexi és izmos lábaid!

Szuper trükkök az egészséges és ragyogó hajért!

Szépülj varázslatos olajokkal!

Még több

fashion_beauty