Szépülj a nyaralás alatt!

Repjegy? Rendben. Szállás? Lefoglalva. Már csak azt kell eldöntened, mit vigyél magaddal. Fogós kérdés, de ne aggódj, segítünk bepakolni. Így csak azok a dolgok kerülnek a bőröndödbe, amelyek megszépítenek a rég várt nyaralás alatt.

Edd magad szépre!

Vannak egészen egyszerű, mégis kényeztető szolgáltatások a nyaralás alatt – mint például a reggeli vagy a szobaszerviz –, amelyekről ne mondj le! Hidd el, megéri. Először is csodálatos nyugalomban indul a napod, és nem kell rohangálnod a helyi boltok után kutatva. Emellett a szállodai svédasztalon általában sok a gyümölcs és a zöldség, így gondos válogatással igazi vitaminbombához juthatsz. Így nemcsak jóllakott, hanem szép is leszel. (Természetesen a nutellás palacsinta nem tartozik ebbe a kategóriába…)

A reggeli étkezés egyébként is fontos, mert ilyenkor a legalacsonyabb a vércukorszinted. Amikor ez a normális érték alá esik, rád tör a farkaséhség, és azonnal enned kell valamit. Ha ilyenkor gyorsan teletömöd magad csokival, a vércukrod hirtelen megugrik. Az ereidbe tekintélyes mennyiségű inzulin kerül, amely rövid idő alatt eltávolítja a cukrot, a felesleget pedig zsírrá alakítja. Az eredmény: túl alacsony vércukorszint és mohó vágy több szénhidrát után.

Nem kell a púder!

Felejtsd el az órákig tartó sminkelést! Nyáron semmi helye az alapozónak a piperetáskádban. Váltsd le inkább egy színezett hidratáló krémre. Redukáld a sminktermékeid számát is, csupán a legszükségesebbekhez ragaszkodj: maximum bronzosító vagy vízálló szempillaspirál legyen nálad. A tükör előtt tölts minél kevesebb időt a készülődéssel, inkább élvezd a megérdemelt pihenést.

Kettő az egyben

Óvakodj a túl sok felesleges flakontól! Válassz olyan termékeket, amelyek egyszerre feszesítenek és hidratálnak, valamit az általános napi ápolás mellett a fényvédelemről is gondoskodnak. Nézz körül a drogériákban, a legtöbb helyen kaphatók a szépségápolási termékek mini változatai is. Ezek ideálisak az utazáshoz.

Folytatás a júliusi Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:

Szépülj varázslatos olajokkal!

Legyél bombázó nyárra: elő a lábakkal!

Legyél bombázó nyárra: így ápold a bőröd!

Még több

fashion_beauty