2009.06.24.@ 11.06

A plasztikacsapda – mikor visszük túlzásba?

Főleg a sztárok körében szembetűnő az a jelenség, hogy nem tudnak leállni a plasztikai műtétekkel. Ha egyszer rákapnak, nem érzékelik, hol a határ. Egy idő után pedig a beavatkozások mennyisége épp az ellenkező hatást eredményezi. Jó néhányan estek már bele a plasztikacsapdába, és váltak emiatt már-már ijesztően csúnyává.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az igény arra, hogy többször megváltoztassuk a külsőnket, a nyilvánvalóan szükséges esetektől eltekintve általában önelfogadási problémákra utal. Ilyenkor történik az, hogy a beavatkozás ellenére nem csökken a belső elégedetlenség, és hibákat keresve magunkon újabb és újabb műtéteket végeztetnénk. A „szebb akarok lenni” érzés mögött a versengésen túl azonban gyakran egy komolyabb igény is meghúzódhat, amit úgy is mondhatnánk, hogy „fogadjatok el”. Ezen azonban a plasztikai sebész nem tud segíteni: belső elégedettséget nem képes adni.

Az esztétikai műtét lényege alapvetően az, hogy a zavaró szépséghibákon, a velünk született adottságokon javítsunk, illetve, hogy a korábbi helyzetet állítsuk vissza, tehát fiatalosabban nézzünk ki. Azonban bármely beavatkozás már kis mértékben való túlzásba vitele is csak rossz eredményt okozhat. Aki három-négy hónapnál gyakrabban jár például Botoxkezelésre, vagy túl nagy felületet kíván ezzel az eljárással kisimíttatni, az számíthat arra, hogy nem csak a ráncok, hanem a mimikai izmok is kisimulnak arcán: az eredmény egy rezzenéstelen, élettelen, merev arc lesz. Példa sok van akár erre, akár a túl nagy méretű mellimplantátumra vagy a túlzott ajaknagyobbításra is. Hol a határ? Esztétikai szempontból nehéz választ adni erre, mert az ízlések különbözőek. Mostanában minden esetre a természetes megjelenés az iránymutató trend, ami pedig ettől eltér, az már túlzottnak minősülhet.

Egészségügyi szempontból minden eset egyedi, ezért mindig a plasztikai sebész tanácsa az útmutató. Általánosan elmondható, hogy ugyanazon a területen elvégzett sok beavatkozás már nem egészséges, és általában szükségtelen is. Bármilyen jellegű nagy műtét komoly megterhelést jelenthet a szervezetnek, ezért célszerű kivárni a regenerálódást is, ami három hónaptól egy évig terjedő időszak.

Plasztikai sebészeti kérdésekben fordulj bizalommal szakértőnkhöz, Dr. Falus Györgyhöz!

Szakértő: Dr. Falus György plasztikai sebész

Webcím: www.drfalus.hu

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A plasztikázott, a csupasz és a természetes

Hogyan válaszd ki a legjobb plasztikai sebészt?

Angelina Jolie ajkai a legmenőbbek? – a plasztikai sebész tanácsa

Milyen az új mell ideális mérete?

Címkék: mikor plasztikacsapda túlzásba? visszük

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty