2009.07.02.@ 14.07

A legszebb nyári virágok

A Holland Virágiroda 2009. nyarára is megalkotta az aktuális virágtrendet, melyben ez alkalommal a természetközeli élmény kap hangsúlyt. Vigyük be otthonunkba a természetet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nyári vágottvirág-trendet változatos, könnyed és természetes formák jellemzik. A 2009-es év trendvirágai pedig a flamingó, a frézia, a pünközsdirózsa, a dália és a kála, sőt idén a kaprot is a nyár trendnövényei között üdvözölhetjük!

Pozitív energia

A környezetvédelem, a klímaváltozás és a wellness korában a vágott virágoknak és cserepes dísznövényeknek minden lakásban ott a helyük. Optimistán új megoldásokat keresünk, és nagyon vágyódunk a békére és a harmóniára.

A természet átható ereje

Miért is kéne otthonunkban mellőzni a természet közelségét, amikor könnyedén bevihetjük azt a lakásba? A vágott virágok és a cserepes dísznövények fontos szerepet játszanak a belső tér kialakításában. A növények társaságában igazán közel érezhetjük magunkat a természethez. Keressünk megfelelő helyet, újszerű megjelenési formát a számukra, például egy falra függesztett cserépben! Zöld színük és minden apró részletük; a különleges levélerezetek és mintázatok, a természet alkotta minden egyediség zárt térben még erőteljesebben érzékelhető. A természet közelsége ezekben a zöld árnyalatokat és a különleges levélformákat alkalmazó vágottvirág-kompozíciókban kiváló módon érvényesül. A nyári vágottvirág-trendet változatos, könnyed és természetes formák jellemzik.

A legtrendibb nyári virágok:

Flamingóvirág
A flamingóvirág virága levélre hasonlít, mert valójában az is: virágzati fellevél. A zöld sokféle árnyalatában díszlik, erőteljes megjelenése igazi dzsungelhangulatot teremt.

Frézia
A frézia kis mérete ellenére igazán megkapó jelenség. Organikus virágformájával energiát sugároz, kiváló társa a robusztus és energikus flamingóvirágnak.

Pünkösdirózsa
A pünkösdirózsa a nyár hangulatát hordozza. Halvány árnyalatú, bársonyos, kerekded szirmaival harmóniát sugároz. A kompozícióban sötétrózsaszín virágú változatát vöröses erezetű levéldísznövényekkel társítottuk, egymásba folyó textúrát alakítva ki ezzel.

Kapor
A vezérnövénnyel, a flamingóvirággal ellenétben a kapor finom szerkezetű, szinte áttetsző. Az apró virágok és hajtások természetes, organikus megjelenésűek. Szinte önálló életet élnek a virágkompozíciókban.

Dália
Telt, színpompás, pazar virágzás: ezek a tulajdonságok adják a dália erőteljes hatását. A sűrű sziromtömeg mélységet és szerkezet ad az összeállításoknak. Feltűnő kontrasztot alkot minden levélzölddel, mind formában, mind pedig színben.

Kála
A kála virága szintén levélhez hasonló. Tölcsérszerűen befelé csavarodó virága több színváltozatban is megtalálható.

Kapcsolódó cikkek:

Vegyszer helyett használj levendulát!

Káprázatos virágtrend tavaszra!

Díszítsd otthonodat télűző virágcsokrokkal!

Beszédes virágdivat

Mindent a virágokról!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty