2009.07.10.@ 14.07

A mindennapok harmóniája: Feng Shui a fürdőszobában

Egy fáradt, nehezen induló reggel elronthatja egész napodat. Azonban ezen könnyen segíthetsz azzal, ha fürdőszobádat néhány apró alapelv betartásával átalakítod.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy nagyobb változtatásokat is tudsz eszközölni, biztos lehetsz benne, hogy vitalitásod és kedved is pozitív irányban fog változni, amely nagy hatással lesz mindennapjaidra. Hogy mik ezek az alapelvek? Olyan ősi eredetű összefüggések, amelyek évezredek óta hatékonyan működnek. Te is segítségül hívhatod ezt a tudományt, hogy a saját birodalmad harmonikusabbá, hangulatosabbá tedd.

Alakítsd át fürdőszobád a Feng Shui jegyében!

A fürdőszoba kialakításánál szem előtt kell tartanod annak funkcionalitását, azt, hogy hány ember használja, valamint a személyes ízlést is. Ha azt gondolod, hogy sok ember ízlésének nem felel meg egy több ezer év tapasztalatai alapján épült fürdőszoba, akkor megnyugtatunk: a feng shui nem egy stílus. Egy fürdőszoba lehet klasszikus, fiatalos vagy szupermodern is, a feng shui mindegyik esetben alkalmazható a harmónia megteremtésére.

Az első és legfontosabb, hogy a fürdőszobába belépve milyen kép fogad, milyen az első benyomás. Ha rend és tisztaság uralkodik, és az összkép – színek, formák, anyagok és arányok – rendezett, már megtetted az egyik legfontosabb lépést. Sokat segít, ha a fürdőszobában elhelyezkedő WC-t elrejted egy fallal vagy egy bútorral. Már kaphatóak olyan innovatív WC-k is, amelyek alaphelyzetben egy pad hatását keltik, így diszkrét megjelenést biztosítanak.

Alapelemek a fürdőben

A Feng Shui öt alapvető elemet különböztet meg, melyek különböző energiákkal, jellemzőkkel és viselkedésmóddal bírnak, és az ezek közötti harmónia megteremtésére törekszik. Ez az öt elem a víz, a tűz, a föld, a fém és a fa. A fürdőszoba rendeltetéséből fakadóan víz elemnek számít, így a berendezése során az alábbi alapelvek figyelembe vételével tudod megteremteni a harmóniát: először is meg kell vizsgálni, hogy a lakáson belül milyen tájolású a fürdőszobád. Ha választhatsz, lehetőleg törekedj arra, hogy ne déli tájolású legyen. A dél tűz elem, a víz ősi ellensége, így rendkívül nehéz egy ilyen fürdőszobában harmóniát teremteni. Nehéz, de nem lehetetlen: a fából készült berendezési tárgyak ugyanis segítik a tűz és víz közötti feszültség feloldását. Északi-északkeleti tájolású fürdőszoba esetén már sokkal könnyebb a helyzeted, mert az észak víz elem. Használj tiszta színeket, mint a kék, a zöld, a fehér vagy a lime, valamint a berendezési tárgyaknál tetszőlegesen fém és fa elemeket, virágokat. A keleti-délkeleti tájolású fürdőszobáknál a kelő nap sugarai a hideg színek mellett érvényesülnek igazán, a meleg színek nem harmonizálnak vele. Itt nem javasolt fémből készült bútorok használata, annál inkább a fából készült berendezési tárgyaké. Pontosan ellentétes a nyugati-északnyugati fekvésű fürdőszobák harmonikus kialakítása. Ilyen esetben meleg színeket és fémeket is használhatsz.

Dekorálj a Feng Shui szerint!

A színek és bútorok mellett meghatározó az apró dekorációs elemek szerepe is. Itt sokkal inkább érvényesül a személyes ízlés, és nem kell tartanod a különböző elemek együttes használatától sem. A dekoráció jelentősége a környezet és a személy közötti harmónia megteremtésében rejlik. Olyan tárgyakat válassz, amelyektől otthonosan érzed magad.

Ha a fenti alapelveket lehetőségeidhez mérten betartod, sokkal jobban fogod érezni magad, amikor belépsz átalakított fürdőszobádba. Fontos tudni, hogy sosem fogod látni a különbséget egy hagyományos és egy Feng Shui alapelvek alapján kialakított fürdőszoba között, azonban érezni annál inkább lehet.

Ha betérsz egy fürdőszobaszalonba, és akár több tucat neked tetsző termék közül nehezen tudsz választani, nagy segítséget jelenthet, ha az eladó a fenti ismeretek birtokában megkönnyíti döntésedet. Így nemcsak egy neked tetsző, de személyiségeddel, otthonoddal harmonizáló berendezési tárgyat vásárolhatsz meg.

Cosmo-tipp: saját feng shui fürdőszobádhoz megfelelő termékekért látogass el a www.villeroy-boch.com oldalra!

Kapcsolódó cikkek:

A legszebb nyári virágok

Vegyszer helyett használj levendulát!

Kék és barna, az izgalmas páros

Címkék: feng fürdőszobában harmóniája mindennapok shui

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty