2009.07.14.@ 14.07

Esti fények a kertben

A kert vagy a terasz ilyenkor nyáron a második nappalinkká változik. Figyeljük csak meg, naplemente után, kertünk új arcát mutatja. A fény és az árnyék játéka, a csillagos égbolt, az esti illatok, a langyos szellő mind-mind kifelé csalogat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szép kert nemcsak nappal, este is elkápráztat bennünket: a formák, a méretek érzékelése más aspektusból láttatja meg kertünk szépségét. A nyugodt természet feltölti energiacsatornáinkat. Végre minden elcsendesedik, de ha éberen figyelünk, érzékeljük, hogy a kert most is nyüzsög és teli van élettel. Megannyi állatka és növény végzi most is a dolgát. A kifinomult hallásúak még a fű növekedését is hallhatják.

A feng shui kertépítésben kiemelt szerepet kap a nappal és az éjszaka, azaz a jin és a yang. Épp ezért, ha kellő körültekintéssel helyezzük el az esti fényforrásokat, akkor a használhatóságon és az esztétikán túl az lakók törekvéseit is erősíthetjük. A legfontosabb, hogy otthonunk bejárata mindig egyértelműen látható legyen akár nappali, akár esti fényben.

Dél: hír, hírnév

Ha a bejárat a déli oldalon helyezkedik el, jól jöhet egy magas lámpaoszlop, ami megvilágítja az ajtót. Ugyanakkor ez ne legyen a bejárattal szemben, különben zavaró hatású. Itt érkeznek a házba a jó időben kapott információk, ahogy mi és a családtagjaink is, no meg a barátaink, ismerőseink. Ezért legyen mindig mindenki számára világos, merre van a bejárat.

Dél-nyugat: szerelem, emberi kapcsolataink

Párkapcsolatunk alakulását a kertben is segíthetjük, hatékonyabban, mint gondolnánk. Karrierünk, munkánk sikere legalább ilyen fontos a boldogulásunk szempontjából. Dolgozunk reggeltől estig, mégsem érünk a végére? Hogy mások is megbecsüljék a munkánkat, vagy tovább léphessünk életünkben, itt az ideje, hogy megvilágítsuk ezt a területet. Mert, ha az csak egy sötét zug, vagy éppen itt van a legnagyobb káosz, ne csodálkozzunk azon, hogy akadoznak a dolgaink. Dél-nyugatra tegyünk mindig párosával fényforrást, melyek nézzenek egy irányba!

Észak: karrier, életút

Bármerre vezet az utunk, mindig legyünk képesek a kellő nyitottságra és a tanulásra! A kavics vagy kőburkolatba ágyazott négyzet alakú lámpatestek megfelelőek ennek a területnek a megvilágítására.

Dél-kelet: a gazdagság területe

Itt az anyagi javainkon túl a lelki gazdagságunkra is gondoljunk. Magas állású fa- vagy bambuszfáklya világítás az ideális ide. Ugyanez igaz az egészség és család területére, keletre.

Észak-nyugat, nyugat: segítők és utazás, kreativitás és gyerekek

Mindkét területen alkalmazzunk fémből készült fényforrásokat. Mivel a feng shuiban minden összefügg mindennel, ezért az alapokon túl a személyre szabott, jól átgondolt, megtervezett és kivitelezett kert lehet a legjobb tulajdonosa számára. Ám már egy-egy, aprónak tűnő változtatással is sokat lendíthetünk azon, hogy akadozó ügyeink gördülékenyebben működjenek. A feng shui térrendezés – legyen szó külső vagy belső térről – mindig a pozitív törekvéseket erősíti, de ne feledjük, hogy csak velünk együtt és általunk működhet.

Forrás, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Tedd otthonosabbá a kéglid!

Így add ki a lakásodat!

Trükközz kontrasztokkal az otthonodban!

Minden, ami lakberendezés!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty