2009.07.15.@ 12.07

Így szállj szembe a cellulitisszel!

Sokunk számára sajnos nem ismeretlen fogalom a cellulitisz. Ez a „szépséghiba” nők ezreit kísérti, és bizony a vékony lányok sem érezhetnek teljes védelmet. A Cosmo.hu most segít, hogy végleg megszabadulj a narancsbőrtől!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Habár a narancsbőrt a zsírsejtek egyenetlen szerkezete, illetve a kötőszövet meglazulása idézi elő, sok más tényező is szerepet játszik kialakulásában. Ha génjeinkben hordozzuk a hajlamot, a cellulitisz elkerülhetetlenné válik. Persze a pasiknak ilyen gondokkal nem kell megküzdeniük, ez csak a nőkre jellemző ártalom.

Értelemszerű, hogy mi a teendő: legyünk fittek, táplálkozzunk helyesen, igyunk kevesebb koffeintartalmú italt, lehetőleg ásványvízzel oltsuk a szomjunkat és ne dohányozzunk. Jelenleg nincs konkrét gyógyszer a cellulitisz kezelésére, ennek ellenére egy egész iparág épül a narancsbőr leküzdésére, a drogériák polcai roskadoznak a különböző anti-cellulit krémektől, amelyek mind azzal kecsegtetnek, hogy megoldják ezt a problémát. De mielőtt elrohannál a legelső plázába és súlyos pénzeket hagynál ott ezekre a „csodaszerekre”, miért nem próbálod ki a legkönnyebb és legolcsóbb megoldást? Egy ausztrál bőrgyógyász szerint a kővetkezők is sokat segítenek: a torna, a mozgás rengeteget javíthat a megjelenésen, hiszen mérsékeli a narancsőr kialakulását. Ezenkívül a napbarnított bőr is áldásos hatású, így kevésbé észrevehető a cellulitisz. Tehát csak egy kis napfényre, vagy egy megfelelő önbarnítóra van szükség.

Íme, miért is nem jók a különböző kezelések:

Testápolók: Sok testápoló hirdeti úgy magát, hogy biztos kezelést tudnak nyújtani a narancsbőrre. De összességében ezek a speciális termékek is ugyanazt viszik véghez, mint a hagyományosak: vizet juttatnak a bőrbe, azaz hidratálnak. Oké, valamelyest működnek, de a hatás csak időleges, nem jelent teljes „gyógyulást”. Néha ezek a krémek még bőrirritációt is kiválthatnak. Az érzékeny bőrűeknél akár még kiütések is jelentkezhetnek.

Masszázs/lézer/vákuum kezelés: Ezek az eljárások költségesek és csak pár hétre minimalizálják a narancsbőrt, már ha valóban eredményes a kezelés. Hacsak nem dagad a bankszámlád, nem ez a legköltségkímélőbb és leghatékonyabb módszer.

Injekció: A tengertúlon sok nő él ezzel a lehetőséggel, de ez sem egy ésszerű megoldás.

Lipomasszázs: Lehet, hogy a zsír jelentős része eltávolítható vele, de a szövetek akkor sem fognak módosulni, így a bőröd nem fog teljes mértékben javulni. Ez sem éri meg igazán.

Nem azt mondjuk, hogy ezeknek az eljárásoknak nincsenek igazolható előnyei, de az biztos, hogy nem egyformán hatékonyak minden nőnél. A leghelyesebb, amit tehetsz, hogy egészségesen táplálkozol, és sokat mozogsz, így mérsékelheted ennek az alattomos jelenségnek a hatását.

Kapcsolódó cikkek:

Le a gödröcskékkel!

Újdonság a cellulitisz kezelésében

Győzelem a cellulitisz felett

Vedd fel a harcot a narancsbőrrel!

Minden, ami szépség!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty