3 tuti és 3 ciki alapdarab nyárra

Vannak szupersikkes nyári holmik, amelyeken mindenkinek fennakad az irigységtől a szeme, és vannak vérciki divatbakik, amiket hatalmas ívben kerülni kell. A Cosmo.hu most 3-3 példát oszt meg veletek mind a két kategóriában!

3 kötelező darab nyárra

1. Overál

A rekkenő hőségben egy pánt nélküli, sortos, könnyű anyagból készült overál tökéletes választás. Ha vékony a derekad, egy nagyméretű övvel hangsúlyozd ki az előnyös tulajdonságodat.

2. Trikini

Ha fürdőruha, akkor a trikini a nyár slágere. Lehet diszkrét fekete vagy vadító állatmintás, a strandok királynője lehetsz benne. Egyetlen esetben kell lemondanod róla, ha a derekadat csak előnytelenül hangsúlyozná. Ekkor viszont ne viseld, mert könnyen divatbakivá válhat!

3. Saru

Idén nyáron a saruk minden színben és variációban hódítanak. A Cosmo.hu szerkesztőségének a kedvence a klasszikus gladiátor fazon fekete, vagy bézs színben, a lényeg, hogy sokpántos, bőrből készült darab legyen. Viseld bátran farmerhez, szoknyához, vagy akár egy rövid ruhához is!

3 tilos holmi nyárra

1. Túl feszes, túl színes darabok

Alapszabály, hogy nyáron ne viseljünk túl rövid vagy túlzottan „húsba vágó” darabokat. A kevesebb néha több, egy lenge nyári ruha mindig jobb választás, mint egy fenekünket felfedő, kényelmetlen farmersort egy túl rövid toppal. Ha tudjuk, hogy egész nap napon leszünk, vagy rohangászni fogunk, akkor ne vegyünk fel olyan színes darabokat felülre, amit könnyen átizzadhatunk. Ilyenkor maradjunk a fehér különféle árnyalatainál.

2. Melltartó-probléma

Ha pánt nélküli felsőt viselünk, akkor vegyünk alá egy pánt nélküli melltartót. Ne viseljünk szilikon pántos melltartót, már évek óta kiment a divatból, és nem is túl kényelmes. Ne hordjunk olyan felsőket, illetve ruhákat sem, amelyek teljesen áttetszőek, és megmutatnak a melltartónktól a testünkön át mindent. Ha pántos felsőt veszünk fel, akkor ugyanolyan színű pántos melltartót viseljünk alatta.

3. Előnytelen minták és színek

Ha valaki nem nádszálkarcsú, akkor ne viseljen citromsárga leggingst fehér toppal. Vannak színek és minták, amelyek nem állnak jól mindenkinek, ezt tudomásul kell venni. A keresztbe csíkos és a nagymintás darabok például erősítenek, ezeket csak vékony lányoknak ajánljuk. Ellenben egy szép királykék ruha remek viselet lehet.

Fotó: Miss Sixty, Hervé Léger by Max Azria, Louis Vuitton

Kapcsolódó cikkek:

Szárnyaló trend: bújj tollakba!

Öltözz csinosan a kánikulában is!

Dobd fel a szerelésed boleróval!

Még több

fashion_beauty