2009.07.30.@ 14.07

Indul az Elefánt Parádé!

Nem kell megijedni, nem új mérettáblázatról van szó, hanem egy olyan kezdeményezésről, amelynek keretein belül mintegy félszáz művész vállalkozott arra, hogy egyforma elefántszobrokból egyedi műalkotást hozzon létre.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az elkészült műalkotások Budapest utcáit, köztereit díszítik 2009 nyarán, majd ősszel árverésre bocsátják őket, a befolyt összegből pedig egy X. kerületi hajléktalanszállót újít fel a szervező. Mindehhez pedig július 23-án a Sugarbird csapata is csatlakozott az Arena Plazaban.

A Zimány Linda, Dukai Regina, Bódi Sylvi, Horváth Éva, Karsai Zita és Herczeg Zoltán alkotta Sugarbird csapata Jagasics V. Csonka Hedvig divattervező vezetésével fekete csipkével és egyedi kiegészítőkkel díszítette fel az elefántborjút, amely utolsóként csatlakozott a budapesti bevásárlóközpontban található tizenhárom tagú csordához.

„Mi, akik ilyen szerencsések vagyunk, gyakran elfeledkezünk azokról, akik az utcán élnek és számukra minden nap küzdelem. Az elefánt tervezésével arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mindenki segítségére szükség van ahhoz, hogy a hajléktalanok kapjanak egy esélyt. Fontosnak tartottuk a kezdeményezést, örömmel vállaltuk el a felkérést, és egy trendi divatelefántot alkottunk meg és költöztettünk be a bevásárlóközpontba” – mondták egybehangzóan a Sugarbird tagjai.

Az elefánt leleplezésekor Horváth Csaba főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy minden kezdeményezés, összefogás fontos, mely segíti a hajléktalanok helyzetének javítását. A Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány kuratóriumának elnökeként Horváth Csaba elmondta: „Eddig 11 családnak nyújtottunk támogatást, szakmai, lelki segítséget a normál emberi életbe, amelyek közül három családot végleges lakáshoz segítettünk. Alapítványunk a jótékony célú munkához ősztől Sorsfordító Jegyeket fog árusítani. Kis jegy vagy kis elefánt – mindegy, a segítség és a társadalmi szolidaritás erősítése a fontos. Azt hiszem ez a legkevesebb és a legtöbb, amit az elesettekért tehetünk, tennünk kell.”

Kapcsolódó cikkek:

Jótékonykodó kozmetikai cégek

A hírességek és a stílus az AIDS ellen küzdenek

Divatiskolák bemutatója!

Frakk, Pom Pom és társai trendet teremtenek!

Címkék: elefánt indul parádé!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty