2009.08.04.@ 10.08

Szépülj arannyal!

Manapság szinte bármilyen alapanyagot felhasználhatunk annak érdekében, hogy szebbé váljunk, vagy éppen megőrizzük fiatalságunkat. Ez alól bizony a nemesfémek sem kivételek, és mára trendivé vált az aranyat használni, mint csodaszert. A Cosmo.hu elárulja, hogyan!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az arany titka abban rejlik, hogy olyan vízvisszatartó hatása van, ami kevés anyagnak. Persze ezt akkor fejti ki, ha minél kisebb részecskéket tudnak belőle előállítani, amelyek könnyedén felszívódnak, valamint így vízben oldhatóvá, és könnyen felhasználhatóvá válik. Az ilyen alapanyagból készült termékek azon kívül, hogy fiatalabbá, élettelibbé varázsolják a bőrünket, még különös ragyogást is biztosítanak nekünk. Valamint ezek a krémek még az apró pigment hiányokat, elszíneződéseket is könnyedén helyreállítják.

Aranymaszk

Van persze arra is lehetőség, hogy profi körülmények között, csak is kizárólag arannyal szépítsük arcbőrünket. Ehhez egy kozmetikust kell felkeresned, akinek megvan a megfelelő felszerelése ehhez az eljáráshoz. Ez ugyanis azt jelenti, hogy aranylapokkal fedi le az arcbőrödet, és egy ultrahangos eljárással juttatja be a hatóanyagokat a bőrfelszín alá. Ez még mindig egy luxus eljárás nálunk, de aki rászánja a pénzét, az hihetetlen változásokat érzékelhet az arcán.

Arannyal átszőve

Az arany egyik legelső felhasználási módszere volt, amikor 24 karátos szálakat „szőttek” a bőrbe. Ez speciális plasztikai beavatkozás, melyet egy komoly procedúra előz meg, és bár nem azonnal, de szintén látványos megújulást jelent néhány héten belül. Előnye, hogy nem tart sokáig, nem igényel vágást, és akár 10 éven át is megőrzi a bőr rugalmasságát.

Aranyhajú lány

Bizony nem csak a bőrünkön használhatjuk ezt a nemesfémet, hanem a legújabb fejlesztések már a haj kiegyenesítését is lehetővé teszik. Itt az aranyon kívül tápláló fehérjét és kollagént is felhasználnak, ezzel kezelik a hajat, és mindezek hő hatására segítik a rakoncátlan tincsek kiegyenesítését. Ez azért nem örökre szól, körülbelül kéthavonta kell megismételni.

Cosmo-tipp: Ma már olyan sminktermékeket is lehet kapni, amiben szintén megtalálható az arany, mint alapanyag. Leginkább a púderek, és alapozók tartalmazzák ezt a nemesfémet, amit főleg szárazabb, kissé megfáradt bőrre ajánlunk, de már az aranyat tartalmazó szempillaspirál is megtalálható a polcokon.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Gyönyörű mellek és dekoltázs – ne csak az arcbőrödet ápold!

Így oldd meg a nyári szépségdilemmákat!

Legyél bombázó nyárra: így ápold a bőröd!

Minden, ami szépség!

Címkék: arannyal! szépülj

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty