2009.08.07.@ 14.08

Feng Shui hálószoba titkok

A kiegyensúlyozottság és a mindennapi friss közérzet eléréséhez a hálószobában eltöltött kellemes órák adnak biztos alapot. Fontos, hogy az itt töltött idő legyen pihentető, ugyanakkor energiatermelő is számunkra. Ehhez nyújt segítséget a feng shui.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Talán nem is gondolnánk, de többet tartózkodunk itt, mint otthonunk többi helyiségében összesen. Ám a hálószoba berendezését nem csupán ezért érdemes különös gonddal összeválogatni, hanem azért is, mert a pihentető alvás szervezetünk egyik legfontosabb méregtelenítője.

Tíz jó tanács ahhoz, hogy működjön a jó chi a hálószobában:

1. A hálószoba a ház nyugodtabb részében legyen, vagyis lehetőleg ne az utcafrontra vagy a déli oldalra nézzen!
A nyugodt pihenést jobban segíti, ha az utca zaja nem hallatszik ide, és nem melegszik át túlzottan az ide tűző naptól. Ha ezeket az akadályokat nem tudjuk kiküszöbölni, tegyünk az ablakokra fényvisszaverő drapériát és sötétítő függönyt. Színekben részesítsük előnyben a sötétebb árnyalatokat.

2. Az ágy lába ne legyen ajtóval szemben, vagy az ablak alatt, mert elfolyik az energia!
Észre sem vesszük, de úgy érezzük magunkat mentálisan, mintha kifelé mennénk innen. Ha másképp helyezed el az ágyadat, még a horkolást is megszüntetheti. Jó, ha az ágy az ajtóval átlósan helyezkedik el.

3.Legyen az ágynak fejvége!
A fejvég, akár egy ölelő kar, körbefog minket, biztonságérzetet ad.

4. A franciaágyra egyetlen nagy matracot helyezzünk!
Nemcsak energetikai szempontból, hanem lelkileg is az összetartozást erősíti.

5. Az ágy fölé ne erősítsünk polcot!
Ez ugyanis a napi gondjainkat testesíti meg, ami miatt nem tudunk majd elaludni. Egy idő után a polcot már észre sem vesszük, de ösztönösen mégis úgy teszünk, mintha attól tartanánk, hogy a fejünkre esik.

6. Az ágy mindkét oldalról legyen megközelíthető!
A partnerek egyenrangúak egy párkapcsolatban. Ha valakit a falhoz passzíroz a másik, lehet, hogy egy idő után korlátozva érzi magát a kapcsolatában.

7. Gerenda, vagy csillár ne legyen az ágy fölött!
A kapcsolat két irányba indulhat, ami váláshoz vezethet. A csillár helyett használj hangulatvilágítást, olvasó- vagy álló lámpát, a gerendát fesd a mennyezet színével megegyező színűre.

8. Családi fényképek helyett párkapcsolatot ábrázoló képek legyenek a falon!
Ebben a szobában csak a Férfinek és a Nőnek van a helye, mert ez az intim szféra, nem a gyerekek játszótere és nem dolgozó szoba. A tévé sem termel jó energiákat a hálószobában, sőt, elektroszmogot produkál.

9. A cserepes növények inkább a nappaliban kapjanak helyet!
Van olyan szobanövény, ami éjjel energiát és oxigént von el a helységből, ezért inkább a nappaliban vagy a dolgozószobában nevelgessük őket. A vágott virág kellemes légkört teremt, de a vize mindig legyen friss és tiszta!

10. Az ágy alatt ne tároljunk semmit!
Az elraktározott, felgyülemlett problémák tárolása és őrzése hónapokig vagy évekig nyomaszthat és leszívja az energiánkat, pedig a megoldás a selejtezés és az elengedés lenne. Az ágy alatt csak az ágyneműtartó kapjon helyet.

Ha ezeket az apróságnak tűnő, de igen fontos szempontokat figyelembe veszed, sokat tettél a pozitív kisugárzásod alakulásáért!

Forrás, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Tedd otthonosabbá a kéglid!

Díszítsd otthonod mozaikkal!

Trükközz kontrasztokkal az otthonodban!

Minden, ami lakberendezés!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty