2009.08.12.@ 14.08

Díszíts virágokkal!

Gyönyörű virágokra leltél a piacon vagy egy kiránduláson gyűjtötted őket? De megfelelő vázát nem találsz? Keress valami mást, amiben még látványosabbak lesznek a növények, mint megszokott helyükön.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez a nyár más mint a többi. Forróbb, őrültebb, bohémabb. Tele színekkel, illatokkal. Virágban sincs hiány. A piacok ontják a színesebbnél színesebb virágokat, növényeket. Akad, aki úgy érzi, hogy ezen a téren bizony hiányzik valami meghökkentő, valami újszerű? Akkor keressen növényei számára egyedi, különleges virágtartót! Legyünk most merészek, találékonyak!

Nézzünk körbe otthon, hátha rálelünk valami egészen különleges, eddig nem virágtárolásra használt tárgyra. A most bemutatott példák legyenek kedvcsinálók – íme, mennyi minden lehet alkalmas kaspónak, vázának. Aztán irány a piac!

Ha van otthon krómozott kiöntőnk, csészénk, cukortartónk, mozsarunk, a különböző méretű tartókat helyezzük egymás mellé egy üveg- vagy fémtálcára. Szép, fényes mérőedény, üres konzervdoboz, vagy kisebb sütőforma is megteszi. Ha ezekbe fehér és zöld növényeket, növényrészeket teszünk, légies kompozíciót varázsolhatunk. Hófehér virágokat válasszunk – rózsát, gyöngyvirágot, szellőrózsát, boglárkát, bazsarózsát. Bátran használhatjuk a zöldségek vagy a fák virágait is. Jól összeválogatva ezekből is lehet előkelő csokrot kötni. A zöldek közül a zöld-fehér tarka levelű, örökzöld puszpáng, a kecskerágó, a magyal mutat jól. Mindezekkel igazán elegáns, hangulatos légkört varázsolhatunk a szobába.

Kinek ne lenne elhasznált teáskancsója? Lehet antik vagy csupán régies hatású, gyakorlatilag bármilyen formájú, mintázatú. Néhány keresetlen egyszerűséggel elhelyezett rózsaszállal és sok zöld levéllel tökéletesen megteszi egy délutáni asztalteríték díszeként akár a lakásban, akár a szabadban. A lényeg, hogy kisfejű, vadnak tűnő rózsákat válasszunk!

Mi is kell hozzá? Egy szép, régi csizma, de bármilyen vidékies stílusú lábbeli megteszi. A lényeg, hogy a szárába el lehessen helyezni egy műanyag flakont, vagy annak méretre vágott darabját, amibe a víz kerül majd. Falra, fára felszegelve már kész is a mosolyra csábító, igazán eredeti virágtartó. A „vázánkba” leginkább a következő virágok illenek: réti boglárka, vöröshere, tarka koronafürt, gyepűbükköny, juhsóska, margaréta és borágó. Néha lehet ezeket a piacon is kapni, de a legegyszerűbb, ha kimegyünk a folyópartra, a mezőre, szántóföldi területre, mert ilyen helyeken igazi vadvirágokra tehetünk szert.

Forrás, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Tedd otthonosabbá a kéglid!

Díszítsd otthonod mozaikkal!

Trükközz kontrasztokkal az otthonodban!

Minden, ami lakberendezés!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty