2009.09.01.@ 14.09

Tökéletes tündöklés – légy káprázatos!

A reggeli sminkelés előtt soha ne mulaszd el felfrissíteni a bőrödet egy könnyen felszívódó hidratálókrémmel. Aztán tedd természetessé és frissé az arcodat egy csöppnyi “nedvesség” és leheletnyi púder segítségével.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szaténfényű bőr

Az alapozó felvitele előtt várj néhány percet, hogy a hidratálókrém teljesen felszívódjon, mert különben zsírosodhat a bőröd. A fényesedésre hajlamos bőrt nem mindegyik alapozó képes mattítani és frissen tartani, ezért ha ilyen a bőröd, használj speciális alapozót, amely tartós fedést biztosít. Léteznek olyan alapozók is, amelyek selyemfényű ragyogást kölcsönöznek, ez abban az esetben tökéletes választás, ha egyenletes a bőrfelszíned.

Az alapozót az ujjaiddal vagy egy célnak megfelelő ecsettel vidd fel. Ez utóbbival jobban hozzáférsz a szemek és az orrlyukak körüli részekhez, kevesebb anyagot használsz, és jobb eredményt érsz el. Arcodon középről kifelé indulva dolgozz, így a kényes területet jelentő hajvonalnál egyenletesebb lesz az átmenet.

Ecsettel vigyél fel egy áttetsző púdert, vagy egyszerűen használj púderpamacsot. A lehető legfinomabb és legtermészetesebb púderezés érdekében mindig rázd le a felesleget!

Bájos arcpír

Nagyon üde lesz az arcod, ha egy kis természetesnek ható pírral árnyalod. Akár púder, akár krémes állagú, csak lehelletvékony rétegben vidd fel az orcákra. Egy finom, puha ecset tökéletes a célra, ezzel egyenletesen tudsz dolgozni. Az egyik ujjadat tedd az orrlyukad mellé, ahol véget ér, kezdheted is az arcpír felvitelét. Csak óvatosan, inkább simogasd az arcod, nehogy túl sok vagy foltos legyen. Bármilyen színű bőrön jól mutat az őszibarack-rózsaszín árnyalat. Egy kevés gyöngyházfénytől még selymesebb lesz az összhatás.


Titokzatos szemek

Érzéki pillantásra vágysz? Csillogó szemhéjhoz párosíts sötét kontúrt! Vigyél fel pezsgőszínű csillogó árnyalatot egészen a szemöldökcsontig, ez izzóvá teszi a szemed. Tegyél világosabb színű csillámot a nevetőráncodra, majd a belős sarokba, ahol szempillavonalaid találkoznak. A többnyire sötétebb területek kiemelése elevenné teszi a szemet. Először az árnyalatot vidd fel, különben elhomályostja a kontúrod élét.

Hangsúlyozd a szemed szemhéjtussal, ezzel rajzolható a legélesebb vonal. Ez olyan, akár a tinta, száradás után nem kenődik el. Ehhez a fortélyos művelethez kell egy kis gyakorlás, de megéri, mert neked lesz a legelragadóbb tekinteted. Ha inkább biztosra mennél, a ceruza is jó megoldás. Vagy jobban szeretnél partisminkben tündökölni? Középre kenj fel egy sötét árnyalatú szemhéjpúdert, majd oszlasd el a külső és belső szemzugba. A végén, akár nappali, akár esti sminket készítesz, jöhet a szempillaspirál. Jó tanács: egy régebbi darab kiszáradhat, így a festék könnyen lepattog. Általában háromhavonta érdemes cserélni.

Fotó: profimedia.hu


További cikkekért látogass el a HotDog oldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Szépülj arannyal!

Legyél bársonyos és szexi tetőtől talpig!

Minden, ami szépség!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty