2009.09.07.@ 14.09

Milyen legyen az ideális fürdőszoba?

Míg néhány évtizeddel ezelőtt azt mondták, otthon a konyha a nő igazi terepe, addig mára ez a kép megváltozott. A fürdőszobát többnyire mi, nők választjuk. Hiszen mi tudjuk pontosan hányféle funkciónak is kell megfelelnie, és mi érhetjük el a varázslatot a különböző formájú és színű kiegészítőkkel, bútorokkal.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Fürdőszoba akkor és most

Régebben a fürdőszoba kizárólag alapvető igénynek tett eleget, ugyebár arról szólt, hogy beugrottunk fürdeni, zuhanyozni, de a tisztálkodáson túl nem vártunk tőle többet. Ha nincs előttünk ez a kép, gondoljunk csak a lakótelepi panellakások apró, ablaktalan fürdőszobáira, ahol a mosógép csöve minimum a fürdőkádba lógott, a helyhiány miatt pedig az ember örökké levert valamit a tükör előtti polcról, a fürdőkád széléről. Érthető, hogy itt nemigen lehetett szó megnyugvásról, elvonulásról, a szükséges intimitást nem lehetett megteremteni. És hol tartunk most? A fürdőszoba legalább háromféle, sokszor még négyféle funkciónak is eleget tesz: ez lett a megnyugvás, a megtisztulás és az energetizálás szigete, több generáció számára, napszaktól függően.

Ideális fürdőszoba
Az egyik kulcsszó a tisztaság. Ha belépünk egy fürdőszobába, az mindig tükrözi a család, az ott élők higiéniáját. Hiába nagyon színes a csempe, hiába van tele millió kiegészítővel, ha első pillantásra nem a tisztaság jut eszünkbe. A másik kulcsszó a harmónia. Pontosan azért, mert a fürdőszobában egyre több időt töltünk, például egy hosszú nap után egy kád vízben fekszünk és próbálunk ellazulni. Ilyenkor nézelődünk, és ha nem harmónia uralkodik körülöttünk, ami megjelenhet a formákban és a színekben egyaránt, nem lesz tökéletes a pihenésünk. Az ideális fürdőszobában a szaniter és csempe olyan, mint a nő ruhatárában a kötelező kis fekete ruha. Elegáns és visszafogott. Ahhoz, hogy feldobjuk, szükségünk van az ékszerekre, a fürdőszoba esetében a kiegészítőkre, bútorra, tükrökre. Ezek a kiegészítők sokfélék lehetnek, ha harmóniában vannak egymással, emelik a helyiség fényét.
Alapvetően nem mindegy, hogy hol helyezkedik el a helyiség energiaközpontja. Leggyakrabban ez a mosdó köré koncentrálódik (gondoljunk csak a reggeli készülődésre). Ezen a területen nagyon fontos a fény, a jó megvilágítás. Felpezsdíthetjük a környezetet hangsúlyosabb, élénkebb színekkel, csillogással (pl. jól megvilágított óriási tükör, vagy több csillogó kiegészítő), vagy eltérő formák megjelenítésével.
Rend a lelke…
Nem feltétlenül kell rendnek lennie egy fürdőszobában, de az fontos, hogy a rendetlenséget ne kísérje a piszkosság érzete. A lényeg azonban az, hogy legyen fürdőszobánk mindig rendben tartott vagy éppen lazán rendetlen, de benne tisztaság uralkodjon. Alapvetően igaz, hogy a fürdőszobánk olyan, mint mi vagyunk. A különböző divatirányzatokból csak a hozzánk illő ötleteket érdemes ellesni és a saját világunkhoz igazítani, akkor fogjuk igazán jól, és otthon érezni magunkat a fürdőszobában.
Nemek harca a fürdőben
Köztudott, hogy a fürdőszobát, főleg annak a színvilágát a nők választják ki, de a fürdőszobában szükség van számos praktikus ötletre, a kényelemnek és a használhatóságnak ugyanolyan fontos szerepe van, mint a szépségnek. Ezekben a döntésekben, például az ideális szaniterek kiválasztásánál, pedig igencsak szükség van férfitársunk tanácsára, akit nem vakít el a tárgy szépsége, hanem ugyanolyan mércével méri annak használhatóságát is. A közös fürdőszobánál fontos, hogy megjelenjenek a férfiasabb, karakteresebb és a nőiesebb elemek is. A romantikus kiegészítők remek ellenpontjai lehetnek a hagyományosan egyenes vonalak, zárt szögek által határolt szanitereknek.
Forrás: Villeroy & Boch
Kapcsolódó cikkek:

A mindennapok harmóniája: Feng Shui a fürdőszobában

Mutasd az otthonod! Megmondom, ki vagy!

Minden, ami lakberendezés!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty