2009.11.06.@ 11.11

A 8 legfontosabb sminkszabály

Életünk minden mozzanatát szabályok határozzák meg. Milyen ruhát hordjunk a munkahelyen, hol szabad átkelni az úttesten, és hogyan kell viselkedni bizonyos helyzetekben. Ugyanilyen szabályok léteznek a sminkelésben is, amelyeket illik betartani. Mi eláruljuk, hogy mire kell odafigyelni!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

1. Három hónapnál tovább sose használj egy szempillaspirált!

Ha hiszed, ha nem, a szempillaspirálnak is van szavatossági ideje. Három hónap bőven elég idő arra, hogy kórokozók sokasága telepedjen meg a spirálon. Ha ráadásul gyors mozdulatokkal ki-be rángatod a tubusból azért, hogy még több festék kerüljön a kefére, akkor a mikroorganizmusok a szempillaspirál belsejébe is belekerülnek. Ehelyett csavard meg a tubusban lévő spirálfejet, így ugyanazt a hatást éred el!
 
2. Soha ne használd más szempillaspirálját vagy szemceruzáját!
 
Szemünk egyik legértékesebb és legérzékenyebb kincsünk. Ha más szempillaspirálját vagy a szemceruzáját használod, akkor ezek a sminkszerek mikroorganizmusok „szállítóeszközéül” is szolgálhatnak. Ilyenkor nemcsak egy szuper szemceruzát kapsz kölcsönbe, hanem egy-két kórokozót is.
 
3. Lefekvés előtt és sminkelés előtt mindig használj hidratálókrémet!
 
A smink előtti hidratálás segít megőrizni bőrünk feszességét, miközben védelmet is nyújt a környezeti hatások ellen. Az esti lefekvés előtti hidratáció szintén nagyon fontos ahhoz, hogy a bőr megfelelően regenerálódjon.
 
4. Az alapozó és a púder árnyalatának harmonizálnia kell a bőröd természetes színével!
 
Nincs annál rémítőbb, ha valaki egy ronda pattanást egy narancssárga alapozóval szeretne elfedni! Ha nincs megfelelő árnyalatú alapozó otthon, akkor inkább ne használj semmit! Vásárlás előtt mindig próbáld ki az alapozót, és azt az árnyalatot válaszd, amelyik legjobban harmonizál a bőröddel! Ezt leginkább természetes fényben tudod ellenőrizni.
 
5. Az alapozószivacsot kéthetente mosd ki és szárítsd meg!
 
Ha az alapozáshoz szivacsot használsz, akkor időről-időre ki kell mosni és meg kell szárítani, hogy megakadályozzuk a kórokozók elszaporodását!
 
6. Csak akkor használj szemhéjtust, ha egyforma és egyenes vonalat tudsz húzni!
 
Ha nem tudsz biztos kézzel egyenes vonalat rajzolni, akkor próbálkozz inkább a szemceruzával, hisz annál rosszabb nincsen, ha a szemedet díszítő kontúrvonalak girbe-gurbák! Persze idővel ebbe is bele lehet jönni, úgyhogy otthon nyugodtan próbálkozz párszor, amíg el nem éred a tökéletes hatást.
 
7.Mindig távolítsd el a sminket lefekvés előtt!
 
Az el nem távolított smink rettentően szárítja a bőrt, és felgyorsítja annak öregedését. Mosd le a sminket minden este, így elfelejtheted a szarkalábakat és a mély ráncokat!
 
8. A szemről a sminket mindig óvatosan távolítsd el!
 
Ne feledd, hogy a szemkörnyéki bőr nagyon kényes! Így a smink eltávolításakor figyelj arra, hogy ne durva mozdulatokkal távolítsd a festéket, hanem finom, befelé irányuló mozdulatokkal.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

 
 

 

Címkék: legfontosabb sminkszabály

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty