2009.11.25.@ 11.11

Teremts otthon karácsonyi hangulatot!

Az ünnepekhez közeledve lassan mindannyian karácsonyi hangulatba kerülünk. Ilyenkor általában a lakás legfőbb dísze a karácsonyfa, esetleg néhány apró dísztárgy, a fát azonban csak Szenteste állítjuk. Hogy addigis felvehesd az ünnep ritmusát, íme, néhány tipp, hogyan dekoráld karácsonyivá az otthonod!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Összegyűjtöttünk néhány praktikus és saját kezűleg elkészíthető ötletet, amivel te is feldobhatod a lakást az ünnepekre.

Kilincsmasnik
 
Ezzel az egyszerű megoldással nem túl feltűnő, mégis annál hangulatosabb díszekkel dobhatod fel az ajtó- és ablakkilincseket. Szükséged lesz színes, fényes – a legmutatósabb az arany, piros vagy bordó színű – szalagokra, amelyet a csomagoláshoz is használhatsz.
 
Vágj le a szalagból 12-15 centiméteres darabokat és kösd a kilincsekre, közvetlenül az ajtóhoz vagy ablakhoz. A masnikat egy kis darab cellux-szal rögzítheted alul, hogy ne forogjanak. Ha fodros masnikat szeretnél, egy olló élén végighúzva könnyedén bepödörheted a szalagok végét. (Ha lesz meghatározott színvilága a karácsonyfádnak, érdemes ahhoz passzoló szalagot választanod, így még harmonikusabb lesz a lakás!)
 
Csináld magad ajtódísz
 
Egyre inkább divat, hogy ünnepi díszt akasszunk a bejárati ajtóra. Ha nem szeretnél egy drága darabot kitenni, készíthetsz te magad is mutatós ajtódíszt.
 
Ha eldöntötted, hogy milyen formára gondoltál – ami lehet fenyőfa, félhold, hóember, karácsonyfadísz vagy akár egy jászol is, keress hozzá megfelelő keménységű és színű kartonpapírt. A megfelelő tartás érdekében érdemesebb erősebb kartonból készítened.
 
Rajzold meg a kívánt formát, esetleg egy kész formát rajzolj körbe, majd vágd ki. Ezután tetszésed szerint díszítheted. Ragasztózd be a forma szélét és szórj bele csillámport vagy apró flittereket. Érdemes fényes, ezüst vagy arany színt választanod, hogy minél látványosabb legyen. Ha karácsonyfa ajtódíszt készítesz, a fa belsejéből vágj ki gömb- és csillag formákat, és azoknak a szélét is szórd be csillámporral. Engedd szabadjára a fantáziád!
 
A dísz hátoldalára ragassz fel egy cérnából vagy madzagból készült hurkot és már ki is akaszthatod, de rögzítheted ragasztószalaggal is. Hasonló díszeket készíthetsz az ablakokra is, esetleg kisebb méretben!
 
Illatozzon a lakás!
 
Állíts össze illatos potpourrit, amelyhez te választod meg az aromákat. Vásárolhatsz készen kapható, illatmentes változatot vagy magad is elkészítheted szárított virágokból. Válassz olyan illóolajakat, amelyek leginkább előhozzák belőled a karácsonyi hangulatot, csepegtess belőlük a tálkákba halmozott potpourrikra és tedd őket a különböző helyiségekbe.
 
Így akár karakteres hangulatot is adhatsz az egyes szobáknak. Például mézeskalácsillattal áraszthatod el a konyhát, míg a hálószobád adventi, a nappalid fahéj illattal telhet meg. Persze ne felejtsd el rendszeresen pótolni az elpárolgott illóolajat a potpourriról!
 
Fotó: profimedia.hu
 
Kapcsolódó cikkek:
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty