2010.01.05.@ 14.01

Téli virágtrend – sikkes dekoráció

Szereted a virágokat? Legszívesebben még télen is színes és illatos növényekkel díszíted otthonodat? Ebben az évszakban sem kell lemondanod az élő dekorációról, mi megmutatjuk neked a téli szezon virágtrendjét.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Manapság egyre jobban érdeklődünk más kultúrák iránt, szeretjük az egzotikus hangulatú tárgyakat. 2009 telének virágtrendje ennek az életérzésnek a jegyében született, az afrikai kontinens kultúráját idéző hatással.

Őserő és izgalom

A belső terekben az etno-stílus jegyei a misztikus elemekkel kombinált sötét, meleg tónusok, amelyeken keresztül szembetűnővé válik más népek, kultúrák iránti érdeklődésünk. Az afrikai behatások feltűnő dekorációkban jelennek meg, amelyekben fontos szerepet játszik a fa. Ha a fekete szín helyett a sötétbarnát használjuk, tompítjuk a hátteret.

Az ősi, teremtő erőt szimbolizáló meleg, élénk színű virágok izgalmassá teszik a lakásbelsőt, ami egyébként így komor és sötét lenne. A fa, mint anyag többféle formában van jelen: durva vagy sima, fényes vagy mintás felületként fordul elő. Ezek jól illenek a robusztus formákhoz, a kissé szabálytalan, kézzel készült tárgyakhoz. Az etno-minták és a merész, sokszínű tapéták teszik teljessé a képet.

A modern, a légies és a klasszikus

Ennek a trendnek a modern változata az egzotikus természetet hozza otthonunkba, merész és egyedi kompozíciók jellemzik. A légies stílus az etno jegyében varázsol el: vidám, színes virágok dekoratív elrendezésben pompáznak a lakásban. A klasszikus stílust az afrikai természet és kultúra inspirálta, és a kézművesség jegyeit hordozza magán.

A téli trend virágai

Az inkaliliom állatbőrre emlékeztető szirommintázata különösen egzotikus külsőt kölcsönöz a lakásnak. Többféle színben és színkombinációban fordul elő, és szinte művészi pontossággal megrajzolt szirmai egyedülállóak. A kála virágának különleges megjelenése vonzza a tekintetet. Szokatlan alakja kitűnik a kompozícióból, eleganciája magáért beszél. A helokónia vagy rákollóvirág erőt sugárzó alakja szép kontrasztban áll a jóval finomabb, könnyedebb megjelenésű inkaliliommal. A vanda orchideaféle zgalmas szirommintázatának, szemet gyönyörködtető, vibráló színváltozatainak köszönhetően tagadhatatlanul a virágdekorációk főszereplője. A kengurumancs különleges alakú virágáról kapta a nevét, ez ugyanis mindent elmond róla: egzotikus, molyhos, akár csak az állatszőrme. Ez a különleges virág enyhén bolondossá teszi a kompozíciót. Vidám és frivol: e két tulajdonsággal jellemezhető legjobban a szegfű. A tökéletes virágforma és a színek, színárnyalatok sokfélesége végtelen lehetőséget nyújt az afrikai inspirációjú belső terek díszítésére.

Kertes házban laksz? Ékesítsd az udvarodat is szebbnél szebb növényekkel!Fotó: Holland Virágiroda

Kapcsolódó cikkek:

Így változtasd meg otthonodat az újévben!

Téli zimankó – zuhanyozzunk vagy fürödjünk?

Dekorálj fotókkal!

Címkék: dekoráció sikkes téli virágtrend

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty