2010.01.11.@ 14.01

Divatszínek 2010-ben

Minden évben vannak előre meghatározott színtrendek, persze emellett sok más árnyalat is előtérbe kerül. A Cosmo.hu most az idei év legtrendibb árnyalatait mutatja be nektek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szakértők már hónapokkal az év kezdete előtt meghatározzák, melyek lesznek azok a színek, amik az elkövetkező év divatját nagyban befolyásolhatják. Több ilyen színelemző cég létezik, azonban az egyik legnagyobb és nemzetközileg legelismertebb vállalkozás a Pantone. Az ő előrejelzéseiket a nagy divatházak és tervezők is sokszor figyelembe veszik. Az idei évben a legfontosabb, meghatározó színe kétségtelenül a türkiz lesz!

Ez az élénk, energikus és életvidám szín igazán jól kombinálható, és ráadásul nagyon népszerű is, tökéletesen mutat sok más árnyalattal: a feketével, a fehérrel, de az arannyal és rózsaszínnel is. Ez utóbbi a tavalyi évhez hasonlóan idén is tartja magát, a púderesebb rózsás árnyalatok helyett azonban az élénkebb pinkek is nagyon trendinek számítnak majd. A türkiz azonban nem csupán a ruháknál fog dominálni, a kiegészítők és ékszerek terén is minden bizonnyal berobban.

Természetesen vannak tervezők – nem is kevesen –, akik fittyet hánynak a „jóslatokra”, és csak azért sem ezt a vonalat követik, de összességében mégis egy irány felé haladnak. A türkiz mellett a bordó és vörösesbarna árnyalatok is markánsan jelen lesznek, illetve a feltűnő királykék és ennek hűvösebb tónusai is szupertrendinek számítanak 2010-ben is. A pasztelles árnyalatokat sem kell nélkülözni, a fehér és szürke mellett a föld színeinek halványabb verziója különösen divatos lesz.
Idén minden bizonnyal háttérbe szorul kicsit a zöld, illetve a piros, ám ez nem azt jelenti, hogy ciki lenne, csupán kevesebb tervező idei kollekcióját jellemzi majd.

Fotó: Rochas, Emporio Armani, Yigal Azrouël, Alexander McQueen

Kapcsolódó cikkek:

2010-es trendelőrejelzés

Lara Stone a Louis Vuitton új arca!

Sportosan és trendin a téli hidegben!

Címkék: 2010-ben divatszínek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty