2010.02.12.@ 11.02

Álmodozó tavasz a Chanelnél

A Chanel bemutatta ábrándozó tavaszi-nyári kollekcióját. A selyem kötései és a tüll felhői, a puha, lágy esésű csodák megbabonázták a látványban szupergazdag Chanel haute couture-bemutatóra összegyűlt párizsi vendégsereget.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A modelleket álomszerű pasztell árnyalatokba csomagolták be, főként a legtisztább fehér, a babakék vagy éteri rózsaszín színeibe. Mindezt fényes, csillogó anyagokkal párosították, amelytől légiesen romantikus, olykor utópisztikus luxus uralta a kifutót. Erre az álomszerűen romantikus hangulatra készülhetünk tavasztól mi is.

A Chanel haute couture-királya, Karl Lagerfeld ragaszkodott a márka hagyományos védjegyéhez, az egyszerű színekhez, a tiszta vágásokhoz és a klasszikus szoknyahosszakhoz. Még a frizurák is a régmúlt idők stílusában készültek, bár mai eleganciával: a modellek méhkasszerű tupírozott hajkoronát viseltek szürke pántokkal és masnikkal, amelyek hátulról – a romantika jegyében – szívalakot formáltak. A hajkoronákat a szürke tincsek tették még extrémebbé.

Az egyszer menyasszonyként, máskor hercegnőként felvonuló modelleken inkább a ruhák voltak hangsúlyosak, mintsem a kiegészítők. Öltözékük után a látványos ezüst cipők vagy az egyedi kiegészítők közt is első helyet érdemlő extranagy nyakkendők vonzották a tekintetet, illetve a hajdíszként viselt selyem-, szatén- és tüllmasnik. Új elemként az ezüst és arany, ujjatlan kesztyűk dobták fel a különleges ruhakölteményeket.

A ragyogó szaténálmok és dúsgazdag ezüst, illetve arany ruhákhoz láthatatlan smink párosult: puha színek, pasztell árnyalatok a szemeken és a szájon is.

A Chanel ismét bemutatta Párizsnak a klasszikus stílus és luxus álmok újabb káprázatos elegyét, nekünk pedig egy igazán nőies, könnyed és álmodozó tavaszt ígér a divat terén.

Kapcsolódó cikkek:

Liv Tyler a G-Star új arca!

Tuti fejfedők 2010-re

Újra hódít a farmering – így viseld!

Címkék: álmodozó chanelnél tavasz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty