2010.03.04.@ 14.03

Új biokozmetikumok a fókuszban a The Body Shop-nál

2010 tavaszát minősített bio arcápoló családdal köszönti a The Body Shop – már Magyarországon is.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A természetes alapanyagok és a community trade – azaz etikus beszerzési módok – alkalmazása mellett elkötelezett The Body Shop márciusra időzítette az új Nutriganics krémek megjelenését. A Nutriganics arcápoló család megfelelt a biokozmetikumok iránt támasztott szigorú követelményeknek.

A Nutriganics családban most hét termék jelent meg: nappali és éjszakai krém, arclemosó, tonik, szemránckrém, szérum és maszk. Mindegyik termék legalább 98%-ban természetes anyagokat tartalmaz, és nagy részük bio alapanyag.
 
A krémek legfőbb hatóanyaga a bio babassuolaj, ami community trade beszerzési csatornán érkezik Braziliából, és kiváló bőrlágyító és revitalizáló hatása van.
 
Egy másik fontos összetevő, a hidegen préselt – szintén community trade – bio kókuszolaj Szamoáról származik, ahol a helyi őstermelők saját ültetvényeikről gyűjtik az értékes olajat. A bioalapanyagok között találunk még mályvavirágot, útilaput, bodzát, nyáriorgonát és kakukkfüvet Svájcból, vörös szőlőt Franciaországból, olíva olajat Olaszországból, aloe verát Guatemalából, valamint cukrot Paraguayból.
   
A Nutriganics kozmetikumok babassuolajához szükséges babassudiót a braziliai Maranho őserdőben szedi össze és készíti elő egy 150 nőből álló közösség, akiket úgy hívnak a Coppalj termelőszövetkezet. A The Body Shop a helyi felvásárlóknál magasabb árat kínál nekik, így folyamatos, kiszámítható és tisztes bevételt kapnak a munkájukért, valamint érdekeltek abban, hogy az őserdő és a babassufák hosszú távon fennmaradjanak és teremjenek. A nőknek állandó munkájuk és keresetük van, ami biztonságot és önbizalmat ad nekik – mi pedig biztosak lehetünk abban, hogy a babassuolajat kiváló minőségben tudják begyűjteni, holnap, holnapután és azután is.
 
A gyümölcsös illatok kedvelőinek a The Body Shop az új Sweet Lemon testápoló és fürdőgél családot ajánlja. Milyen a Sweet Lemon? Könnyű, szinte habosan lágy, tápláló shea vajjal, méhviasszal, citrommag-olajjal és olyan illattal, mint a limonádé, forró nyári estéken a tengerparti kávézó teraszán.
 
A The Body Shop Nutriganics arcápolók, Sweet Lemon testápolók – és egyéb The Body Shop termékek – Magyarországon a Netbodyshop.hu web áruházában érhetők el.
Címkék: biokozmetikumok body fókuszban shop-nál

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty