2010.03.08.@ 11.03

Csodaország divatja Alice-módra

Alice in Wonderland. Ez az új varázsige. Nemcsak a filmvilág és a gyermekek, hanem a divatvilág kreátorai számára is. Az ékszerek, körömlakkok, make-upok, ruhák, minden elképzelhető kiegészítő Alice stílusában köszön vissza nem csupán az üzletekben, hanem már a varázslatosan berendezett kirakatokban is.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Giovanna Furnaletto, a Furla cég elnöke fogalmazta meg egy mondatban azt a talányt, hogy mi lehetett az oka annak, amiért a mozi már megjelenése előtt berobbant a tervezők figyelmébe. „Minden mai nő vágyát tükrözi a film, hogyan legyenek kifinomultak és bohókásak, nőiesek és vidámak egyben.”

A legjobban öltözött női fikció: Alice

Így jellemezte a mesefigurát Nicholas Kirkwood dizájner, aki tervezőtársaival együtt alakította ki a mostanra minden női divatlap sztárjává avanzsált ”szupermodellt”. A Vogue számára a híres fotós, Annie Leibovitz készített csodálatos képeket Natalia Vodianova szereplésével. A Disney, együttműködve Sue Wong divattervezővel, Tom Binns ékszertervezővel és a Swaroski, a világ legnagyobb kristályforgalmazó cégének segítségével élethűvé tette és a mindennapjainkba hozta a filmvásznon távolinak tűnő világot.

Kulcs Alice világához

Egy egész divatszektor dolgozik azon, hogy ezt az ámulatba ejtő mesevilágot elhozzák nekünk. Amerika egyik legkedveltebb körömlakkgyártó cége a filmből ismert fantázianéven jelentette meg több lakkját is piros és kék színekben. A Some Kind of Wonderful és az Off With Her Red azonnal vezető színekké váltak a kollekción belül, természetesen a film hatására.

A Swarovski ékszerek színesen csillogó elemei nyakláncokon, gyűrűkön és fülbevalókon jelennek meg. Hét témakörben elkülönítve szetteket vásárolhatunk akár a „Tea party” vagy „Flower garden” kollekció elhíresült elemeiből.

Több cég azonban csak hasonló stílusban, de hangulatvilágában majdnem azonos kedvességű, elérhetőbb árkategóriában kezdete gyártani bizsujait, kihasználva a hatalmas érdeklődést.

A Furla cég táskái és esernyői is elkészültek „Alice in Wonderland” témában, de az Urban Decay kozmetikai cikkeket gyártó cég is beállt a sorba. Megalkotta azt a tizenhat színből álló szemfestékpalettáját, melyet a filmből ismert fantázianevekkel látott el.

Mese nincs! Kövessük Alice-t és a Nyuszit, de ne álmunkban, sokkal inkább a valóságban. Varázslatos világ tárulhat elénk a tavaszi színekkel, anyagokkal, mely mindenképpen a jelenlegi divat hősei lesznek!

Nézd meg az OPI és az Urban Decay Alice in Wonderland kollekcióját videón is!Fotó: Urban Decay, Furla, Nicholas Kirkwood, Swarovski, Versace, OPI

Video: YouTube

Kapcsolódó cikkek:

Necces divat: jönnek a rácsok!

Trendin feketén-fehéren – a monokróm stílus

Going Gaga! – öltözz Lady Gaga stílusában

Tavaszi csillogás a kristály fényével!

Címkék: alice-módra csodaország divatja

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty

A legcikibb karácsonyi cuccok

A legcikibb karácsonyi cuccok

Összeszedtük neked azokat az ajikat, amik nagyon kellemetlenül sülhetnek el...