2010.03.08.@ 15.03

Oscar-divat 2010: A jó, a rossz és a csúf!

Minden év legnagyobb divatbemutatójának talán az Oscar-díj átadásokat nevezhetnénk. Ezen az estén, amikor Hollywood apraja-nagyja egybegyűlik, hol a díjak, hol pedig a ruhaköltemények láttán csillan fel az irigység és a sokat próbált műmosoly kedvelt és kevésbé imádott celebjeink arcán. Másnap a hatás csak fokozódik, amikor szinte apró darabokra szedve jelennek meg kritikák a legjobban és legrosszabban öltözött sztárokról.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez idén, a 82. Oscar-díj átadásán sem történ máshogy. Két kategóriába sorolta a sajtó azokat a szerencséseket vagy kevésbé szerencséseket, akiknek a megjelenése szépnek vagy valamiért „érdekesnek” hatott. Az, hogy mit szólnak majd mindehhez a nagy divatházak tervezői, és hogyan befolyásolják a kritikák a jövőbeni eladási forgalmukat, még persze kérdés.

„Best dressed” – avagy a legjobban öltözöttek kategóriája

Kezdjük a sort Sandra Bullock-kal, aki nem csak a legjobb női főszereplő kategóriában kapta meg a kis szobrocskát idén. Aranylóan fénylő Marchesa ruhája alkalomhoz illően pompázott a nyertesek színében. Finom, elegáns szabásvonal, díszített csipke felsőrész, kevés ékszer, ez jellemezte a színésznő szolid eleganciáját.

Cameron Diaz ugyancsak ámulatba ejtő volt Oscar de la Renta lágyan eső, gyöngyökkel és aranylóan csillogó flitterekkel sűrűn varrt ruhájában. Kiegészítőként csupán egy hatalmas fülbevalót, vörös körömlakkot és ugyanilyen árnyalatú rúzst használt, mégis szemet gyönyörködtetően tündökölt.

Kate Winslet szintén rengeteg bókot kapott a mindig szúrós szemű újságíróktól. Ezüstösen csillogó Yves St. Laurent hosszú szoknyájában és a hozzá tartozó pánt nélküli felsőrészben hibátlanul festett. Úgy látszik, a színésznő jól bevált színösszeállítását alkalmazza a fontosabb eseményekkor, amit egyáltalán nem bánunk, hiszen tökéletesen passzol hozzá.

Demi Moore
fodros Versace ruhájában pompázott, egy kicsivel több ékszerben, mint kolléganői, de így is kifogástalanul nézett ki.

Tina Fey elmaradhatatlan fekete, félvállas Michael Kors ruhája is sikert aratott, még ha kissé túl egyszerűnek hatott is színében a többi gyönyörű összeállítás mellett.

Minden idők legelegánsabbjai

Ezt a címet érdemelte ki idén a Helen Mirren és Meryl Streep páros. Ilyen kategória az Oscar-díj átadón ugyan még nem létezik, de a két színésznő korához illő eleganciája megérdemelné azt a divat terén.

Míg Meryl Streep hófehér Chris Marck költeményben, addig Helen Mirren ezüstös Badgley Mischka estélyiben pompázott. A 64 éves színésznő Chopard fülbevalója és nyaklánca volt az egyetlen feltűnőbb darab öltözékén, de pontosan ez adta meg az egész megjelenés báját.

A csúfak tábora

Ha nem is önmagukban, hanem inkább önmagukhoz képest, vagy a helytelenül kiválasztott ruha tette őket e borzalmasan csengő cím tulajdonosaivá.

A legmegdöbbentőbb talán Sarah Jessica Parker volt. Mindannyiunk divatikon Carrie-je életében talán először és utoljára csúszott bele ebbe a bakiba, hogy vintage Chanel ruhája kissé elméretezettnek hatott vékony testalkatán. SJP hajviselete volt az, amit legjobban kifogásoltak rajta, túl soknak és előnytelennek találták a hozzáértő szemek.

Jennifer Lopez hírhedt csípő- és fenékméretét csak kiemelte az amúgy gyönyörű Armani Prive ruha. A hiba itt ugyancsak a nem megfelelő választás volt. Túl sok selyem és organzacsomag került a színésznő oldalára, mely még jobban szélesítette széles testrészét. Ő kapta a legtöbb negatív kritikát.

Mariah Carey sosem volt híres arról, hogy csinosan és elegánsan jelent volna meg bárhol is. Így talán az énekesnő volt az, aki a legkevésbé lepett meg bennünket. A kék Valentino ruhához rengeteg ékszer került kiegészítésként, a ruha pedig közönségesen állt rajta. Újabb rossz választás!

Charlize Theron rózsaszín Dior ruhája a legrosszabbak egyike volt. A színésznő mellén rózsaszín rózsák díszelegtek, a földig érő, két színárnyalatú uszály pedig összhatásában sok volt. A színésznő úgy látszik, ragaszkodik a Dior ruhákhoz, 2005-ben csodálatosan festett a díjátadón, nem úgy, mint az idei évben.

Oscar ide vagy oda, minden csoda három napig tart! Jövőre újabb kollekciókkal és remélhetőleg jobb választással kápráztatnak el minket kedvenceink.

Nézd meg galériánkban az Oscaron tündöklő sztárokat!

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

Álmodozó tavasz a Chanelnél

Going Gaga! – öltözz Lady Gaga stílusában

Mindent a gyermekekért: kitüntették a szexi énekesnőt!

Tarolt a klasszikus elegancia: ők voltak a legcsinosabbak a díjátadón!

Olvass még többet sztárokról – klikk ide!

Címkék: 2010 csúf! oscar-divat rossz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty