2010.03.09.@ 11.03

Sikkes elegancia Armani- és Gucci-módra

Idén tavasszal az elegáns ruhák is előtérbe kerülnek. Két tervezőnél is megjelenik a nőies sikk: a ragyogó színek Giorgio Armaninál hódítanak, a fényes ragyogás pedig Guccinál.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Giorgio Armaninál a fényes elegancia most a körgalléros kabátokban és A-vonalú flippy szoknyákban testesül meg. A rövid, félvállas ingek fölött viselt szögletes vállú zakók a ’80-as évekre emlékeztetnek. Armani dzsekijeit horgok rögzítik oldalt, ezzel létrehozva egy lágy hullámhatást. A nyomott pöttymintás anyagok retro hatást kölcsönöznek a ruháknak.

Színei összhangban vannak: a korallvörös és narancssárga felsők a dominánsak a kollekcióban, a dzsekiket és az ujjatlan ruhákat nyomott tigrismintákkal vagy hímzésekkel díszítik. Armani toque stílusú kalapokat adott a modellekre, amik mint egy perem, tökéletesen rásimulnak a fejre, miközben a cipők sarkai az ékektől a tűsarkakig változnak.
 
A Gucci tervezője, Frida Giannini a kifutóra varázsolta a márka 1970-es és 1990-es aranykorait, a fényes ragyogást, miközben hangsúlyozta a ház szabászati újdonságait: túlméretezett, érdekesen kivitelezett kasmírkabátokat és gallér nélküli dzsekiket párosítottak nyomtatott mintás selyem felsőkkel, és szűk, fényes nadrágokkal, hajtott derekakkal és fémlemezes övekkel. Még bőr és szőrme is keveredik a ruhákon.
A tervező megragadt a fehér, teve, jégszürke, tégla, fekete és dohány színeinek palettáján. Giannini estélyi ruháit csillogó flitterekkel díszített csipkeruhák vagy strucctollas, hímzett ruhaköltemények alkotják. Fekete szmokingnadrágokat párosítottak hosszú tollakkal díszített nyércmellényekkel és fém kantárokkal. Csipke harisnyák és krokodil szandálok teszik fel a koronát az összeállításokra.

Fotó: Giorgio Armani, Gucci

További divatanyagok:
 
Címkék: armani elegancia gucci-módra sikkes

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty

A legcikibb karácsonyi cuccok

A legcikibb karácsonyi cuccok

Összeszedtük neked azokat az ajikat, amik nagyon kellemetlenül sülhetnek el...