2010.03.11.@ 09.03

A nemtörődöm szépség – legyél szexi természetesen!

Hagyd a fényes színeket, a vastag tusvonalat, és válaszd az áttetsző szemhéjpúdereket, a színezett szájfényeket! Íme, egy kis útmutató, hogyan érd el a tökéletesen természetes, csak látszólag „nemtörődöm” szépséget.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Első lépés

Mielőtt hozzáfognál a procedúrához, győződj meg róla, hogy tiszta az arcod. Aztán használj korrektort, amivel elkendőzöd a bőrhibákat, illetve a sötét karikákat a szemed alatt.

Második lépés

Egy johannesburgi sminkmester azt javasolja, hogy keverj egy kevés folyékony alapozót a nappali krémedhez, így természetesebb simaságot varázsolsz az arcodra. A szakértő szerint az ilyen alapozókkal a bőröd tónusát is javíthatod, és jóval egyenletesebb fedést biztosítanak. A keveréket egy kis szivaccsal vidd fel!

Harmadik lépés

Hintsd be az arcodat áttetsző porpúderrel, így fixálva az alapot.

Negyedik lépés

Fésüld át a szemöldöködet, és ha előzőleg véletlenül túlszaladtál a ritkításban, a kis hibákat orvosold egy szemöldökceruza vagy egy kevés, megfelelő színű szemhéjpúder segítségével. A sminkmester arra figyelmeztet, hogy ne legyen túl sötét az általad alkalmazott szín, csak két árnyalattal térhet el a hajszínedtől.

Ötödik lépés

Az egész szemhéjad vond be természetes színű szemhéjfénnyel. Különös gondot fordíts a belső szemzugokra, mert a készítménnyel ezeken a pontokon nagyszerű hatást érhetsz el, ugyanis „felnyitja” a szemeket, és friss kinézetet eredményez.

Hatodik lépés

A szakértő azt tanácsolja, hogy szerezz be egy világos és egy közepes tónusú szemhéjárnyékolót, vidd fel a szemhéjtól egészen a szemöldökig, alaposan dolgozd össze az árnyalatokat, engedd, hogy elvegyüljenek egymásban. Kezdd egy közepesen világos színnel, majd keverd hozzá a világosabb árnyalatot, de ezt már a szemöldökcsontra kend, így kihangsúlyozva a tekinteted. Ezt kövesse egy lágyabb, semlegesebb szín a szemredőre. Aztán jöhet egy sötétebb árnyalat a szem alsó részére, a külső sarkába, amelyet aztán egy picit maszatolj el.

Hetedik lépés

Ha hatalmas változást akarsz elérni a szemed keretezésekor, akkor elő a vékony szemceruzával, húzz egy határozott vonalat a lehető legközelebb a szempillák tövébe. Így nem lesz szembetűnő, hogy kihúztad a szemed. A sminkmester elmondása szerint remekül mutat, ha az alsószemhéjra húzott vonal külső negyedét egy kicsit elkened, de a lényeg, hogy leginkább a felső szemhéjon lévő vonal legyen pontos és gondosan elkészített.

Nyolcadik lépés

A szempillákra kerüljön egy réteg szempillafesték. A szakértő arra biztat, hogy próbáld ki mind a barna, mind a fekete szempillaspirált, és döntsd el, melyik emeli ki jobban a szépséged. Ám mielőtt az ecsetet beveted, töröld le a felesleget róla, mert a csomós pillák nem tesznek jó benyomást.

Kilencedik lépés

Egy halvány ajakfény tökéletesíti a megjelenésed, és méltó befejezése a teljes sminkelési hadműveletnek, véli a dél-afrikai sminkmester.

Kapcsolódó cikkek:

Tündökölj egyperces frizurákkal!

9 tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet az edzésből!

Lesd el Kim Kardashian démoni sminkjét!

Címkék: legyél nemtörődöm szépség szexi természetesen!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty