2010.03.12.@ 09.03

Nélkülözhetetlen tavaszi kiegészítők

A télikabát és a sapka a múlté, előkerültek a tavaszi kabátok, a bokacsizmák és a zakók. Az eddig meleg ruhákba csomagolt testünkből egyre többet láttathatunk, és mások is megcsodálhatják a mostanáig kabát alá rejtett legújabb tavaszi darabjainkat. Viselj könnyed tavaszi kiegészítőket – a Cosmo.hu segít, hogy mit válassz!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sálak és kendők

Amíg nem köszönt be a kánikula, nem árt megvédeni nyakunkat a megfázástól. Egy jól megválasztott kendővel nem csak egészségünkre ügyelhetünk, de igazán stílusossá is tehetjük az aznapi összeállításunkat.
 
Szinte mindegy, milyen darabot választasz, hiszen a virágostól a csíkosig, a mintástól az egyszínűig, a vászontól a pamuton át, egészen a selyemig bármi jól mutat. A színekben sincs kötöttség. A pasztellszínek ugyanolyan jól kombinálhatóak, mint a fényes, csillogó vagy élénk színű kendők.
 
Viselését tekintve legalább ennyire szabad kezet kapsz: összecsavarva, hurkolva, szorosan a nyakad köré tekerve is hordhatod, vagy egyszerűen átvetve a vállad fölött.
 
Szalagok és csatok
 
Mivel a téli sapka végre a szekrény mélyére kerülhet, ideje, hogy a hajad is szerepet kapjon a tavaszi szerelésedben. A hajgumik, csatok, hajpántok és szalagok szintén fontos részét képezik az egész megjelenésednek.
 
A virágok, a masnik vagy épp a csillogó kövekkel díszített hullámcsatok finoman, sajátos bájt kölcsönözve hívják fel a figyelmet az ismét szabaddá velt hajkoronánkra, és lássuk be, alig vártuk már, hogy a hajunkat is felékszerezhessük.
 
Kiskalapok
 
Habár a kötött sapka már a múlt, hűvösebb időre továbbra is számíthatunk. Ilyenkor remek megoldás egy kiskalap.
 
Hogy kinek áll jól egy kalap, az sokszor fej- illetve arcforma, stílus vagy bőrtónus kérdése is lehet. Mindenesetre vannak olyan alapfazonok, amelyeket szinte bárki hordhat. Ilyen például a lovaglósapka vagy a svájci sapkának egy letisztultabb, egyszerűbb és kisebb verziója, amely épp csak a fejed tetejét fedi.
 
Ha nem találsz olyan kiskalapot tavaszra, amelyről úgy gondolod, hogy jól állna, egy szép kendővel is betekerheted a hajad – így nem csak a hajhagymáid véded meg, de igazán stílusos is leszel.
 
Különleges övek
 
Mióta az öv nem csak funkcionálisan része az öltözékünknek, hanem szervesen hozzátartozik megjelenésünkhöz, fontos, hogy jól megválasszuk az adott összeállításunkhoz leginkább passzoló darabot.
 
Az idei szezon övei látványosak, hurkolt, fűzött vagy bújtatott megoldásainak köszönhetően pedig igazán különlegesek is. Nem csak a nadrágodba fűzheted, de a derekadon vagy a csípődön, ing, zakó vagy kardigán felett is jól mutat. A színes övek remekül feldobhatják az egyszerűbb ruhákat is, ebben az esetben viszont tartózkodj attól, hogy ez a szín túl nagy felületen soknak tűnjön – az öv színével azonos ékszert vagy cipőt válassz hozzá.
 
Most a bőrövek, valamint a fémmel kevert verziók a legstílusosabbak, illetve minden darab, ami természetes anyagból készül.
 
Látványos ékszerek
 
A szuperkönnyed tavaszi összeállításodra az ékszerek teszik fel a koronát. Most felejtsd el a keskeny, alig észrevehető, apró ékszereket. Helyettük válassz széles karperecet, többsoros láncokat, lógós, figyelemfelhívó fülbevalókat és nagy gyűrűket. Nem kell túlzásokba esned, de akkor érvényesül igazán, ha jól látszik.
 
Mindegy, hogy bőrt, fémet, műanyagot, üveget vagy gyöngyöt raksz magadra, a lényeg, hogy ne keverd túlságosan az anyagokat, különben fordítva sülhet el és túlaggatottnak fogsz tűnni. Ami már biztos, a híres tervezők kifutóján a nagy, látványos, sokrétű nyakláncoké és karkötőké a főszerep ezen a tavaszon, illetve továbbra is bártan viselhetsz masnis kiegészítőket akár a hajadban, akár kitűzőként is.
 
 
 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty