2010.03.16.@ 11.03

Tengerre fel! – Matrózcsíkokkal a nyárba

Teljesen mindegy, milyen évet írunk, a matrózcsík az, amely minden nyáron visszaúszik életünkbe és a divatba. Talán csak annyit módosul az évek során, hogy már nemcsak a keresztbe csíkos dominál, hanem hosszában, átlósan, pirosban és feketében, egyszóval mindegy, csak csíkos legyen!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az, hogy a Louis Vuitton és a Chanel, mint két vezető divatház is sorra tervezte a „nautical style” kiegészítőit és ruháit, már jelent valamit. A kényelmes és sportosan elegáns tengerészstílus a „nagyok” által megpecsételve vált idén is trendivé.

Alap ruhatár

Tavasszal és nyáron néhány fehér szoknyával, vászonnadrággal és fehér blézerrel megalapozhatod ruhatáradat. Ezt persze már csak hozzá illő társával, a már említett pöttyössel és az örök csíkossal kombinálhatod. A csíkok feketére, világoskékre és pirosra váltottak, sőt, mindezen színek kötelezővé léptek elő a tengerészstílust követők számára.

Nemcsak vakáción, hanem a dolgos mindennapokban is nyugodtan viselj csíkosat, ilyenkor azonban a kék helyett a fekete csíkos alkalmibb hatást kelt. Egy világos nadrág csíkos toppal és blézerrel kifogástalan megjelenést biztosít a nap minden szakában.

Cosmo-tipp:
A csíkos esetében fontos szem előtt tartani az optikai hatásokat, miszerint hosszában keskenyít, vízszintesen viszont szélesít. Így nagyon fontos, hogy a szoknya, blézer esetében melyik csíkozást alkalmazod.

Horgonyozz le!

Érdemes időt szánni a megfelelő kiegészítő kiválasztására, mely színeiben és hangulatvilágában is illeszkedik a tengerészstílushoz. Az arannyal, kövekkel, fém kapcsokkal, különböző színű szalagokkal font és díszített, csomózott karkötők és nyakláncok hatalmas tárházát kínálják az üzletek és a webáruházak is.

A Chanel csíkos sálat és selyemkendőket, míg Louis Vuitton hajókötélhez hasonló, arannyal és kékkel díszített nyakláncot ajánl. De nem kell megijedni, az elérhetőbb árkategóriában is találhatsz szépséges hajómedálokkal, tengeri herkentyűkkel díszített karkötőket, nyakláncokat.

Nézz körül itt:
www.monsoon.co.uk és www.asos.com

Cipők és táskák

Kényelmes viseletként, fehér vászonnadrághoz kifogástalan az ugyancsak mindenkor divatos fehér tornacipő. Ha ezt választod, dobd fel, és tedd nőiesebbé viseletedet ékszerekkel, hatalmas napszemüveggel vagy egy csinos táskával. Szerencsére már régóta megengedett a stílusok ilyenfajta mixelése.

Ha a nőiesebb vonalat választod, akkor a Jessica Simpson kollekciójában is szereplő csíkos magas sarkú műanyag vagy fatalppal tökéletes választás. De egy lapos és elegáns kék, fehér, piros csíkos, masnis balerinacipő is ugyanolyan nőies, és sokkal kényelmesebb tud lenni, mint magas sarkú testvérei.

Táskaválasztásnál az alkalom a meghatározó, azonban ez az a stílus, ahol ugyanolyan jól megfér egy horgonyokkal díszített színes, műanyag vagy vászon darab, mint a valódi bőrből készült, arany csattal zárható, bőr laptáska. Amennyiben a kisebb méretű táska kék vagy piros bőrből készült, nyugodtan viselheted kiegészítőként is.

Fotó: Karen Walker, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Louis Vuitton, Chanel

Kapcsolódó cikkek:

Csodaország divatja Alice-módra

Nélkülözhetetlen tavaszi kiegészítők

Közel Afrikához – hódít a városi szafari stílus!

Sikkes elegancia Armani- és Gucci-módra

Címkék: fel! matrózcsíkokkal nyárba tengerre

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty