2010.03.31.@ 09.03

Tavaszi lakásátalakítás a Feng Shui szellemében

A tavasz megérkezése kitűnő alkalom arra, hogy felfrissítsd önmagad és lakásodat, és ha nekiállsz, miért ne tennéd úgy, hogy akár egész életedre pozitív hatással legyen? Egyszerű és apró változtatásokkal meglátod, eljönnek hozzád a vágyott történések.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mi is a Feng Shui tulajdonképpen?

A Feng Shui nem csupán egy ismert lakberendezési módszer. Olyan empirikus tudomány, ami mára holisztikus világszemléletté fejlődött. A Feng Shui a térrendezés művészete, amely a fizikai testen kívüli energiatér rendezésével foglalkozik. Jelentése: „szél” és „víz”, ezek jelképezik a természet két áramló energiáját, mely a mindent átitató életenergiának, a Chi-nek az alkotóeleme. A Chi-nek lehet jó és rossz hatása, de a lakás megfelelő berendezésével pozitív irányba befolyásolható a mozgása. A Feng Shui olyan eszköz, mely segítségével tudatosan alakíthatod, harmonikusabbá és békésebbé teheted környezetedet.

Belső tered energetikája

Az átrendezés tértisztítással kezdődik, hisz új és tiszta energiákkal könnyebb és világosabb lesz gondolkodásod, valamint helyzetfelismerésed. A rendrakás a Feng Shui fő eleme. Minden tárgy sugároz magából valamilyen energiát, ezért fontos, hogy csak olyanokkal vedd körbe magadat, melyek kellemes érzéseket indukálnak.

Távolíts el mindent, ami felesleges, vagy állítsd őket az energiák szemszögéből kedvezőbb helyre. Pucold meg az összes ablakot, porszívózz ki alaposan, majd dobáld ki a törött, repedt tárgyakat. Ügyelj arra, hogy minden szobának a közepe szabadon legyen, valamint a yin és yang arányokra, hisz ott fogod magad igazán jól érezni, ahol a hozzájuk tartozó jellemzők egyformán szerepelnek. Ha nagy ablakokkal rendelkezel, szabadon érkezik a fény hozzád, ám ellenkező esetben mesterséges fénnyel is pótolhatod mindezt, de ne hagyj világítás nélkül egyetlen helyiséget sem. A füstölőpálcák kapcsolatteremtést jelentenek, különféle illatú pálcákkal energiákat adhatsz a tereknek. A takarítás végeztével gyújts meg két füstölőt és egy fehér gyertyát, majd dőlj hátra, és élvezd művedet!

Ahol éled az életed

A nappalinak centrális helye van a Feng Shui-ban. Uralkodjon itt mindig rend, tisztaság, hisz ez a lakásod energiagyűjtője. Színesítsd a szobát tavaszi hangulatot árasztó képekkel, családról készült fotókkal, festményekkel. A személyes tárgyak kiemelt szerephez jussanak, ez lehet akár egy polc is, ahová felrakod a régi és szép emlékeidet. Esténként kapcsolj lámpákat, áraszd el fénnyel a nappalit, akár sólámpát is beszerezhetsz. Ha van hozzá kedved, a falakat is átfestheted személyiségeddel harmonizáló, vidám színekre. A zöld és világoskék alkalmasak a terület megerősítésére. Vegyél növényeket, melyek nem csupán tisztítják a levegőt, de a Chi-t is eloszlatják. A nappali délkeleti részében nevelj citromfát, és meglátod, hamar vendégül jön hozzád a szerencse és a boldogság.

Ahol táplálod a tested

Konyhád az otthonod szíve, itt főzöl, barátaiddal, családoddal itt költesz el pompás ételeket. Ne csak arra törekedj, hogy dizájnos legyen, hanem minden szolgálja a te kényelmedet. Variálhatod a fehér és szürke színeket, a narancsos, sárga tónusokat pedig vegyítheted a tűz árnyalataival, esetleg piros és bordó színekkel. A polcra tegyél családi fotókat, hisz ez az életterület a családé is egyben, rakhatsz a falra bőséget szimbolizáló képeket.

Ahol álmomra hajtod a fejed

Az egészség alapja a jó alvás. Mivel életed egyharmadát alvással töltöd, ezért fontos, hogy a Chi áramlása kedvező hatású legyen. Az ágy a legfontosabb része életednek. Alapfeltétel, hogy kényelmes legyen, és úgy helyezd el, ha benne fekszel, lásd azt, aki belép erre a területre. Húzd el a függönyöket nappal, éjszakára résnyire tárd ki az ablakot. Ha itt is festeni támad kedved, szerezz be rózsaszín festéket, ez a szín a boldogságot, a házastársi örömöket szolgálja. Ha pont szingli vagy, akkor használj barack vagy rózsás ágyneműt. A hálód elengedhetetlen kelléke egy piros tárgy, ami a tűz és a szexuális vágy szimbolikája. Ne használj tükröt úgy, hogy lásd magadat benne az ágyból!

Ahol tisztítod a tested

A fürdőszoba kialakítása erősen összefügg a pénzzel. A víz tisztaságot, higiéniát szimbolizál, így figyelned kell a csöpögő csapokra, hogy még véletlenül se ússzon el az energia. A tükrök rendkívül nagy jelentőséggel bírnak a Feng Shui-ban, segítségükkel Chi energiát mozgathatsz olyan terekbe, ahol abból kevés van. Sima és domború tükröt alkalmazz, és ha kicsi a fürdőd, akkor tükrökkel növelheted a teret. Ha a fürdőszobád vagy mellékhelyiséged szemközt van a bejárattal, tégy az ajtajára egy kicsi, nyolc oldalú „bagua” tükröt.

Ahol keresed a pénzed

A dolgozószoba kiemelt fontossággal bír, hisz itt tanulsz és fejlődsz szellemileg, itt dolgozol. Munkaasztalod legyen mindig rendezett, és álljon megfelelő hely a rendelkezésedre. Az asztal fölé olyan képet tegyél, ami folyót vagy hegyet ábrázol, mert ezek növelik munkateljesítményedet és sikereidet, ám arra figyelj, hogy ne használj sötét színű képeket. Bátran játssz a formákkal és a színekkel!

Kiegészítők a boldogság jegyében

A bejárati ajtó fölé helyezz nyitott legyezőt az otthonod védelmére. Ha szeretnél pénzt, akkor hármas kínai fémpénzt tegyél a bejárati ajtó belsejére. Kis csengőt akaszthatsz kívülre a kilincsre, ezzel hívod meg szerencsédet. Az ablakokba függessz csiszolt kristálygömböket, melyeken át a nap jótékony energiával tölti meg a helyiségeket. A szélcsengők pozitív energiát adnak, és segítenek a balszerencse leküzdésében. Ha népszerűségedet növelnéd, akkor a nappali délnyugati részére kilenc rúdból állót vegyél. Az ágyad felett viszont ne legyen, mert a nyugodt alvást zavarja meg, és ajtónyílásba se tegyél, inkább a szobád szélére. A mozgó tárgyak – mint például a szélkerék vagy a zászló – fokozzák a térenergiákat, ezek segítségével meghatározhatod otthonod központi tereit. Helyezz el a lakásban olyan képeket és tárgyakat, melyekről eszedbe jutnak azok, akiket igazán szeretsz.

Tavaszi nagytakarítás

A Feng Shui szellemében végzett lakásalakítás során mindig hallgass megérzéseidre, legyél kreatív, de törekedj a fokozatosság elvére. Lakásod a tested leképezése, a bejárati ajtó a szádnak, az ablakok a szemednek, a folyosók az artériáknak, a falak a bőrödnek felelnek meg. Minél egészségesebb és harmonikusabb otthonod külseje-belseje, annál jobban segít vágyaid és kívánságaid teljesülésében.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A tavasz slágere: a fagyismink

Dekoráld lilával az otthonod!

Hódíts tavasszal bombázóként a terepen!

Címkék: feng lakásátalakítás shui szellemében tavaszi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty