2010.04.02.@ 14.04

Felkészülni, vigyázz, Húsvét – készíts dizájnos tojásokat!

Ha unod már gyermekkorod megszokott színeit és technikáit, de tojást most is szívesen festenél, íme néhány apró trükk, mivel teheted trendivé az idei húsvéti tojásokat! Nem kell mást tenned, csak elmenni egy hobbiboltba, kicsit körülnézni, összegyűjteni a hozzávalókat, és nekiállni a „munkának”.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mielőtt bármibe is belekezdenél, vegyél néhány nikecell (habszivacs) anyagú tojást különböző méretben, így jobban mutatnak majd a tojásfán. Tervezd meg a színvilágot: milyen árnyalatokat szeretnél látni, mely színek azok, amelyek leginkább a lakásod tónusaihoz illenek. Ha kiválasztottad az árnyalatokat, vegyél néhány ív vékony decoupage papírt, hozzáillő szaténszalagokat, apró flittereket és színes, apró tollakat (csomagban kapható), decoupage ragasztót és egy lapos, vastagabb ecsetet, amivel majd eldolgozod a ragasztót a felületen, kisebb-nagyobb gyöngyöket, lapos műkristályokat, öntapadós, mintás szalagcsíkot.

Néhány hasznos tanács a munkálatok előtt

– Mindig tiszta asztalon dolgozz, és próbáld egymás mellé helyezni mindazt, amire szükséged lehet, hogy ne kelljen ragacsos kézzel keresni a díszítéshez való elemeket.

– Olló, ragasztó, ecset, fülpiszkáló (az esetleges kisebb ragasztásokhoz), gombostű legyen kéznél!

– Takard le egy papírral a munkafelületet, így ha végeztél, ezt összegyűrve újra tisztaság lesz!

Ékszertojás

Látványos tojást készíthetsz, mely inkább egy ékszerhez hasonlít, ha elkészül. Aranyló vagy bármilyen csillogó és fényes decoupage papírral vond be a tojást, itt lehetőleg minta nélkülit használj. Hagyd kicsit megszáradni. Válassz a papír színéhez illő vagy abszolút elütő színű kis, lapos, műanyag köveket, amelyeket pillanatragasztó segítségével rá tudsz ragasztani a tojás oldalára. Akár körbe, akár elszórva, akár valamilyen alakzatban elhelyezheted, meglátod, nagyon jól fog kinézni.

Egy ezüst, arany vagy bronzos szaténszalagot vágj le olyan hosszúra, melyet ha félbehajtasz, elégnek találsz akasztónak. Hurkold össze ügyesen a tojás tetején, és egy gombostűvel rögzítsd. Ez könnyen belefúródik a nikecellbe, nem leszel ragacsos, és nem sérül az anyag.
A tojás még csillogóbb lesz, ha egy kis csillámporral bevonod a felszínét, mielőtt ráragasztanád a köveket. Minden színben kapható, így biztosan találsz olyat, amely passzol majd hozzá.

Tavaszi rét

A zöldellő és virágos tavaszi rét hangulatát idézi egy olyan tojás, amelynek készítésénél sok türkizt, világoszöldet, pasztell árnyaltokat, rózsaszínt, sárgát használsz. Válassz türkizes decoupage papírt, és vond be vele a tojást. Ebben az esetben használj mintásat, még élettel telibb lesz.

Kapható olyan szíves, virágos szalagcsík, melynek mintázata öntapadós, és könnyen ráragasztható a tojás felszínére. Keverd a színeket, mintákat, szórd szét könnyedén a tojáson. Még hangulatosabb lesz, ha érdekes szalagot választasz akasztónak, bolyhos anyagból vagy díszes mintázattal. Ugyanazt a technikát alkalmazd az akasztó készítésénél: képezz hurkot, majd a tojás tetejénél fúrd bele egy gombostűvel.

Dívaként pompázó

Ez esetben használhatod a különböző színű tollakat. Decoupage-old be a tojásodat valami rikítóbb, vadító színnel, akár pinkkel, lilával, vagy amilyen tetszik. Szórd meg jól akár többféle csillámporral, így lesz igazán glamúros! Válassz két szép tollat, és ügyelj arra, hogy akkorák legyenek, amelyek hosszában körbeölelik két oldalról a tojást. Nagyon vékonyan ragasztózd be, itt használhatsz sima ragasztót is. Ügyelj arra, hogy a tollak ne ragadjanak össze, és csak a vastag közepe mentén ragaszd. Akasztónak pedig hasonlóan vad színt válassz!

Flitteres csillogás

Az alap ugyanaz, valamilyen szuper decoupage papír, szerencsére rengeteg színben kapható. Fesd le vele a tojást, hagyd kicsit megszáradni, úgy könnyebben dolgozol vele. Válassz külön az asztalra néhány flittert, kis csomagban vehetsz bármilyen színben. Majd óvatosan, akár egy gombostű segítségével tűzd bele őket a tojásba. A mintázat bármilyen lehet, sorban, össze-vissza, elszórva, ahogy szeretnéd. A ragasztás is egy megoldás, így közelről sem látszik az apró gombostűfej. Cseppnyi ragasztót nyomj ki egy papírra, majd egy fülpiszkálóval kenj egy picit a flitterre, és ragaszd a tojásra. Meglátod, a hatás nem marad el!

Kíváncsi vagy, milyen az igazán jó nyuszicsoki? Nézd meg a videót, és megtudod!

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

Színezd rózsásra otthonod!

14 apró boldogságtrükk a mindennapokhoz

Tavaszi lakásátalakítás a Feng Shui szellemében

Címkék: dizájnos felkészülni húsvét készíts tojásokat! vigyázz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty