2010.04.07.@ 09.04

Játékos fürtök a tavasz ígéretével

Az idei tavaszi trend mottója a túlzás, azaz bármi megengedett az eklektika és a természetesség ötvözésében. Lehet laza hajkoronád vagy szigorú szabályok mentén elkészített, és ha vicces kedvedben vagy, akár mesefigurákat is életre kelthetsz.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Paradox szerkezet

Ha az életben is szereted a kettősséget, akkor fogd szigorú kontyba a hajadat, de a frufrudat tupírozd és borzold össze, így a konzervatív stílusba bohém életet csempészhetsz. Vagy fordítsd meg e két stíluselemet, és a frufrudat szorosan fogd hátra, míg hajad hátsó részét ereszd szabadon, így enyhítheted a kötött és szabályos hatást. Az idei hajdivat azt súgja, hogy van választási lehetőséged, mert egyszerre lehetsz klasszikus és ultramodern.

Forró afrotincsek

Újítsd meg tavaszra kissé megunt kinézetedet! Ha a természet nem ajándékozott meg dús és göndör hajszerkezettel, csalj vizuálisan rasztatincsekkel. Ahhoz, hogy ezt a frizurát elkészíthesd, szükséged lesz egy barátnői kézre. Fonjátok be vékony tincsenként a hajadat a fejtetőtől kezdve egészen a végekig, majd a fonatokat tekerjétek a fejtetőre párhuzamos csíkokban, és oldalt csavarjátok meg lófarokban, vagy a befont tincseket emeljétek konty formájában a fejtetőre. Sokkal hatékonyabb lesz a végeredmény, ha hajmosást követően formázóhabot és hajfényspray-t is használsz. Ha göndör a hajad, akkor ez a tavasz rólad szól! A hajvasalót elsüllyesztheted, hiszen az idei trend a „minél bodrosabb, annál jobb” szellemében érkezett.

Káoszelmélet

Ahhoz, hogy hajad rendezetten tűnjön rendezetlennek, pontos tervrajz szükséges, nem elég, ha kikelsz az ágyból, és rázol rajta egyet. Egy hajfonatból húzz ki pár tincset, melyeket aztán laza mozdulatokkal tupírozz fel, vagy szimplán hagyd leomlani a kócos szálakat. Ehhez a frizurához alapkövetelmény, hogy hajad laza és frissen mosott legyen, mert a túlzott kencék súlya ront az összképen. Ha bájos kócbaba lettél, akkor fokozd a hatást baseball sapkával vagy óriási napszemüveggel!

Fonott kalácsok

Meglepő hír a szépségben a fonott haj újjáéledése. Ha eddig azt hitted, hogy fonott frizurát már csak a könyvtárosok hordanak, akkor kénytelen leszel beletörődni abba, hogy idén ez a legnagyobb divat. Hordhatod a fonatokat kislányosan, simán vagy erotikusan, gyűrötten és kócosan, feszesen és erősen, vastag és vékony stílusban, göndör vagy egyenes tincsekben. A megfelelő fonathoz vizesen fond be a hajadat kevés hajformázó segédletével, majd szárítsd át az egészet magas hőfokon. Így természetes, széllelbélelt effektet érsz el.

Extrém effekt

A mostani hajtrend hangsúlya a textúrán nyugszik. Ötvözz három szerkezetet a szoros vonalakból átrobbanó hullámokon át a szögegyenes fürtökbe ahhoz, hogy feltűnő és bizarr legyen a megjelenésed. Ez a tipp a hosszú és göndör hajúak nagy lehetősége. Szárítsd hátrafelé a hajadat a nyakszirtig, majd zselézd hátra az egészet, a hajad többi részét pedig hagyd természetes göndörségben, esetleg a szabályos hullámokat néhány helyen törd meg egy széles körkefével átfőnözve. A tincsek legvégét húzd egyenesre egy hajsimító segítségével. Az egész hajkoronád pezsdítő lesz, ami tavasszal kifejezett üdítő látvány.

Csigabiga, gyere ki!

Akkor vagy a legkreatívabb, ha a semmiből alkotsz mesteri hajszerkezetet. Gondolj a hajadra úgy, mint egy bársonyos kelmére, amellyel úgy kísérletezel, ahogy tennéd azt egy puha szövettel. Tekergesd a hajszálakat a fejed körül, a tetején, hátul a tarkódnál, vagy csavard meg oldalt, jobbról balra, alulról felfelé, majd, épp amelyik csigánál kedvet érzel, álljon meg a kezed, és rögzítsd az egészet színes hajtűkkel.

Vizesblokk

Ha szeretnél úgy kinézni, mint aki épp a kádból ugrott ki, akkor használj vizes bázisú zselét, nedves hatású hajhabot, hajsimító szérumot és formázható hajlakkot a frizura egyszerű elkészítéséhez. Körülbelül diónyi mennyiséget nyomj a tenyeredbe a zseléből, és oszlasd el egyenletesen a nedves hajon. Ha szárazok a fürtök, akkor feleannyit tegyél az ujjhegyedre. A megfelelő segédeszközökkel vadóc és vizes formát alkothatsz, amivel őrületbe kergeted a környezetedet.

Barokk stílus

Idén az elegáns frizuráknál az ívelt fazon, a magas fény jellemző, valamint a nagy, kiemelkedő fürtök veszik át a divatdiktátor szerepét a fejhez simuló és lapos frizurák elől. A pazar barokk fényében tégy feltűzött hajadba csillogó, kristályos díszeket, királylányos diadémot vagy olyan fejdíszt, ami harmonizál az öltözékeddel. A hatást növelheted barokk ihletésű arcfestéssel, mely a húszas évek díváit idézi meg. A hajadat elválaszthatod középen is, és vizes hatású retrós hullámokkal bolondíthatod meg a tavaszban zsongó ellenkező nemet.

Kapcsolódó cikkek:

A tavasz slágere: a fagyismink

Kozmetikai újdonságok tavaszra: ezekkel szépülj!

Édes élet – cukorkaszínek a mindennapokban

Címkék: fürtök ígéretével játékos tavasz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty