2010.04.13.@ 11.04

Csodaszép ékszerek Jackie Kennedy stílusában

Miért épp Jacqueline Kennedy? Hiszen annyi más ékszerimádó hírességet említhetnénk a már tizenhat éve elhunyt First Lady helyett. Jackie legenda, nevével a divat iránti érzékenysége, finom, elegáns és visszafogott stílusa függ össze. Jackie ékszerek iránti rajongása köztudott. A Tiffany ház ékszertervezője, Jean Schlumberger számos olyan ékszert készített neki, melyek létrejöttének és viselésének körülményei a mai napig ismertek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Jackie egyenes szabású, ujj nélküli princess ruhái bármely korban megállnák a helyüket. Ugyanez elmondható az ékszereiről is: kitűzői, egyszerű gyöngysorai egyedi tervezéssel készültek. Talán furcsán hangzik, de a First Ladynek minden egyes darabjából volt egy másolata. Jackie legtöbb ékszere olyan értékkel bírt, és olyan sokszor viselt egy-egy kedvelt darabot, hogy érthető módon nem szerette volna, ha elkeveredik vagy megsérül a finom ékszer. A Camrose&Kross napjainking készíti és árulja az ékszerek másolatait. Visszalépve kicsit az időben, nézzük meg, melyek voltak Jackie legkedveltebb ékszerei!

Karkötők

A legkedveltebb darab

1953. július 11-én ezzel a gyémántokkal kirakott karkötővel kérte meg Jackie kezét John Fitzgerald Kennedy. Mindvégig felesége legkedvesebb darabja volt. A Camrose&Kross által készített darab 37 Swarovski kővel díszített.

Ajándék az Egyesült Államok elnökétől

1960 júliusában – amikor JFK-t elnökké választották – kapta ajándékba férjétől Jackie ezt a csodálatos, arany Tiffany karkötőt. Egy időben kapta meg a valódi, gyémántokkal kirakott és az ametiszttel díszített változatot, mely a First Lady kedvenc köve volt. Az elnök ezzel az ajándékkal köszönte meg felesége folyamatos támogatását.

Mézeshetek szerzeménye

Az acapulco-i nászút során – ahol a pár a mexicói elnök vendége volt, majd elnöki párként 1962-ben újra visszatértek – vásárolta Jackie egy kis butikban ezt a gyöngysort. A különböző színű és méretű gyöngykarkötő ugyancsak a kedvenc darabok egyike.

Apai ajándék

Jackie örök emléke apjától kapott karkötője, melyet érettségi ajándékként adott neki. A karkötő csak apja temetése után, 1957-ben került örökre az ékszerdobozba. Jackie és apja közt nagyon jó kapcsolat volt, így édesapja halála mély fájdalommal töltötte el.

Az igazi „Jackie-s”

Cameo karkötő. Az eredeti darab a Sotheby’s árverésen 43.125 dollárért kelt el. Ez a karkötő elegáns és bájos egyben, talán ezért is volt Jackie egyik kedvence. A virágok és színes kövek tigrisszem, vörös jáspis és lápisz kristályokkal díszítettek.

Kitűzők

Anyák napjára

Újabb ajándék a férjtől, az ifj. JFK születésének alkalmából a híres „berry” kitűző. Olyannyira értékes darab volt mindig is Jackie számára, hogy Bostonban, a JFK elnöki könyvtárban tartották, golyóálló üveg mögött.

Napsugár

Ez a ragyogó, napot formázó ékszer volt az, melyből kizárólag a másolatot viselte Jackie – hol a hajában, hol a ruháján vagy kabátjának hajtókáján. Egy londoni antik üzletben talált rá a First Lady, miközben testvérével vásárolgatott. Értéke már akkoriban meghaladta az 50.000 dollárt.

Táncoló pillangó

Egy régóta óhajtott kitűző volt ez, melyre Jackie testvére hívta fel a figyelmet. Épp árverésre készültek a londoni Sotheby’s-nél, amikor is Jackie már elnök feleség volt, így az aukciós ház számára is fontos momentum volt, hogy az ő tulajdonába kerüljön a rég vágyott darab.

Nyakláncok

Kelta kereszt

Jackie gyűjtötte a kereszteket, több mint 200 féle volt a tulajdonában. JFK egy írországi útjáról hozta feleségének ajándékba 1963-ban ezt a csodálatos darabot.

Családi ékszer

Anyáról lányára szállt ez a nyaklánc. Jackie kamaszkorában kapta édesanyjától, ő pedig az 1960-as évek elején adta át lányának.

Görög stílusban

Már Onassis, a görög hajómágnás, Jackie második férje adta ajándékba feleségének ezt a görög stílusú nyakláncot. Egy hajózás alkalmával, a reggeliző tálcán találta a feleség e gyönyörű darabot. A csomó és a logó jade gömböcskék az aranyló nyakláncnak egyedi stílust adnak.

Az ékszerek másolatai a www.jackiesjewelry.com oldalon vásárolhatóak meg.

Fotó: www.jackiesjewelry.com

Kapcsolódó cikkek:

Hollywood dívái Jee Vice napszemüvegben!

Hungarikum: magyar tervezők legjobb szettjei

Legősibb lábbelink, a szandál divatja 2010-ben

Címkék: csodaszép ékszerek jackie kennedy stílusában

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty